EM håndbold

Én egenskab gør landstræner unik, siger Mikkel Hansen

Mikkel Hansen har opbygget et tæt bånd med landstræner Nikolaj Jacobsen. Blandt andet på grund af landstrænerens måde at omgås sine spillere på.

Der er ingen tvivl om, hvem der bestemmer, når herrelandsholdet går efter at blive europamester denne januar.

Trods et tagselvbord af verdensstjerner er det landstræner Nikolaj Jacobsen, der med sine høje råb, sit glade og af og til hidsige gemyt tilsat en tilpas mængde varme, som har det sidste ord.

Det er da fantastisk, at man kan have sådan en relation til sin træner

Mikkel Hansen

Et ord, der er yderst respekteret fra landsholdets – måske – største stjerne Mikkel Hansen. Det har nydt og nyder godt af landstrænerens måde at omgås ham på. Den 34-årige bagspiller roser således sin landstræner for at ramme en hårfin balance mellem at være ven og leder.

- Det er meget få trænere – hvis jeg overhovedet har set nogen andre end Nikolaj – der formår at være så tæt på sine spillere på og uden for banen, men stadig kan bibeholde den respekt omkring, at han er træner, siger Mikkel Hansen til TV 2 SPORT.

- Det er da fantastisk

Siden 2017, hvor landsholdet sagde farvel til landstræner Gudmundur Gudmundsson og goddag til Nikolaj Jacobsen, har Mikkel Hansen oplevet, hvordan landstræneren efterlever sit mantra om, at han ikke kan komme for tæt på sine spillere.

Det har Nikolaj Jacobsen fulgt til perfektion, hvis man spørger bagspilleren med nummer 24 på ryggen.

- Det er da fantastisk, at man kan have sådan en relation til sin træner. Men jeg tror også kun, det kan lade sig at gøre, fordi man ligesom kan sortere i tingene og sige: ”Nu er det håndbold, nu snakker vi håndbold, og her kan vi stille krav til hinanden – her kan vi forvente det, det og det”. Og omvendt uden for banen er det noget helt andet. Vi kan også godt grine sammen på banen og så videre, men vi stiller også krav til hinanden, og kan man ikke levere det, jamen så får man også en over nakken, og det skal man også kunne tåle, siger Mikkel Hansen.

Mærkede det i 2019

I 2019, da Danmark blev verdensmester på hjemmebane, mærkede Mikkel Hansen tydeligt Nikolaj Jacobsens lederstil.

Fire dage før slutrunden blev Mikkel Hansen far for første gang, og herfra begyndte et stort logistisk arbejde mellem privat- og håndboldliv. Her blev han mødt af fuld forståelse fra landstræneren.

- Jeg synes, at Nikolaj har været god til at give mig fri. Efter hver kamp, vi spillede herhjemme, var jeg hjemme ved familien og fik lov til at sove der og være sammen med dem, sagde Mikkel Hansen efter slutrunden for tre år siden.

Stilles store krav til stjernen

Med tilliden og den indbyrdes forståelse følger et stort ansvar og en bunke høje forventninger til, at Hansen leverer. Hver gang. Det ansvar mærker han og tager med glæde på sig.

- Det er da ekstremt motiverende. Det gør da det hele sjovt, synes jeg – det er da trods alt altid lidt sjovere, at der er nogle forventninger om, at man gør et godt stykke arbejde, kontra at folk er en lille smule ligeglade.

- Om det så er fra din træner, eller om det er fra medier, tilskuere eller hvem det nu er, så vil jeg altid sige, at det altid er fedt, at der er nogle forventninger om, at man leverer på et højt niveau, siger Mikkel Hansen.

Danmark åbner EM i herrehåndbold mod Montenegro torsdag aften. Se kampen på TV 2 og TV 2 PLAY kl. 20.30 med optakt fra 19.35 på TV 2 SPORT.