EM håndbold

- Han har opbygget den her respekt igennem mange år

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til danskerne efter EM-åbningssejren over Montenegro.

En rigtig, rigtig fornuftig første halvleg, hvor landsholdet satte sig på kampen og førte 18-10. Det så rigtig fornuftigt ud. Især fordi, det var tydeligt, at Montenegro forsøgte at trække tempoet ud af kampen. Der bestod landsholdet testen og holdt koncentrationen.

Montenegro forsatte med at presse på, og i anden halvleg mistede den danske landshold koncentrationen og mistede momentum. Når man mister koncentration, så kommer der rigtig mange fejl ind i spillet, som jeg normalt ikke ser.

Pludselig stod landsholdet i en situation, hvor der efter et kvarter i anden halvleg stod 5-5. Og lidt senere i anden halvleg førte Montenegro halvlegen med to.

Det er simpelthen ikke godt nok. Det var et resultat af et forsvarsspil, der var for løst, og et angrebsspil med for mange fejl. Der var for mange, der ville for meget selv, og det var især Rasmus Lauge og Jacob Holm.

Til sidste slap presset op hos Montenegro, og Danmark fik greb om kampen og endte også med at vinde anden halvleg.

Det var med en rigtig, rigtig godt spillende Niklas Landin, der sikrede, at der var styr på tingene. Også i de dårlige perioder. Han blev ved med at have redninger. Det dårlige forsvarsspil gør, at Landin kun har to redninger i anden halvleg, fordi rummene blev større og han ikke fik den hjælp, der skulle til.

Karakterer til de danske spillere

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Niklas Landin

  Målmand / Kampens spiller

  Han spillede 55 minutter og havde syv redninger i første halvleg og to i anden. Han var meget, meget suveræn i den periode, hvor kampens skulle afgøres. Og han kronede indsatsen med tre stafferedninger.

  Landin understreger bare hans format. Han har en kolossal stor betydning med den respekt, der er omkring ham. Han har opbygget den her respekt igennem mange år. Det er tydeligt på straffekast og frie chancer, og han har overhånden på rigtig mange modstandere, fordi han er så rolig og cool.

  5
 • Kevin Møller

  Målmand

  Spillede ikke nok til en karakter.

  UB
 • Magnus Landin

  Fløjspiller

  Spillede anden halvleg bade som fløj og back. Mest som back. Det var ikke en særlig koncentreret indsats. Lavede én teknisk fejl og scorede et enkelt mål på to forsøg. Han blev sat et par gange, hvor modstanderne kom bagom ham. Det var ikke en stor landskamp af Magnus Landin. 

  3
 • Emil Jakobsen

  Fløjspiller

  Han spillede første halvleg og lavede to mål på to forsøg. Han var sikker på sine to muligheder, og han tilkæmpede sig et straffekast. Men i forsvaret var der en gang, hvor jeg manglede hans opbakning, og så var der også en situation, hvor han stod og sov på et udspil, der gav en unødvendig målchance. Både mig og Nikolaj Jacobsen skældte ud på ham.

  4
 • Lasse Svan Hansen

  Fløjspiller

  Han lavede tre mål på fire forsøg. Han spillede generelt bare godt, og så hører det med, at det tredje mål var hans signatur-lob, hvor han førte sin arm op og lod bolden falde i en stor og flot bue. Det er altid en fornøjelse at se det blive udført så perfekt, som kun Lasse Svan kan gøre det. Han brændte en enkelt stor mulighed.

  4
 • Johan Hansen

  Fløjspiller

  Han spillede anden halvleg, og han lavede ikke et mål. Jeg manglede ham i en opbakning i forsvaret på et tidspunkt, og så mistede han modet i en frispilning, hvor han spillede den over til Magnus Landin, der var overtrådt. Jeg havde gerne set, han bare selv lagde den i mål. Vinklen var slet ikke så spids.

  3
 • Magnus Saugstrup

  Stregspiller

  Han lavede tre mål på fire forsøg og spillede hele 52 minutter. Det er rigtig meget, og selvom han har et par fejlvurderinger i forsvaret, så er det meget tydeligt, at det danske forsvar har det allerbedst, når Magnus Saugstrup er til stede. Han burde have haft et straffekast på sin brændte chance, men det tilkæmpede han sig så i andre sammenhænge.

  5
 • Henrik Toft Hansen

  Stregspiller

  Spillede ti minutter, men det var ikke ti gode minutter for Henrik Toft. Han var inde ved siden af Henrik Møllgaard, men han havde det meget svært. Han blev krydset væk flere gange, havde store bevægelser og forsvandt flere gange fra midtersektionen. Det så ikke pålideligt ud fra Toft.

  2
 • Simon Hald

  Stregspiller

  Spillede de sidste knap 14 minutter og scorede en på en. Men også Hald havde problemer og mistede sin timing i forsvaret nogle gange. I andre situationer blev han trykket ned og blev for flad i forsvaret. Det gjorde, at montenegrinerne kunne score skydende fra straffepletten og sende den forbi ham.

  3
 • Mads Mensah

  Bagspiller

  Han spillede anden halvleg og fik 23 minutter. Han lavede et mål på to forsøg og noterede sig for et rigtig godt gennembrud. Han missede også et langskud. Han dækkede fornuftigt sin højre back med god fysik, men også Mads Mensah kom til at hænge lidt i den nye forsvarsformation. 

  3
 • Henrik Møllgaard

  Bagspiller

  Som altid den gennemgående forsvarsfigur. Han spillede 40 minutter, og det er tydeligt, at det danske forsvar har det skidt, når Saugstrup og Møllgaard ikke er til stede. Når de er der sammen, ser det meget fornuftigt ud, men når de skifter partnere, bliver det en større opgave. Han kommer for sent et par gange, men ellers er han meget stabiliserende i det danske forsvar.

  4
 • Mikkel Hansen

  Bagspiller

  Han scorede 10 mål på 11 forsøg. Mikkel spillede 25 minutter effektivt, mens han også er seks på syv på straffekast. Han viste flere gange sin vidunderlige skudteknik, når først Lauge, Holm eller Gidsel havde tryllet forsvaret fladt, viste Mikkel sig frem. Men han mistede også koncentrationen og lavede fejl, som der ikke er grund til at lave. Han mistede koncentration, og så faldt niveauet en kende. Men der var fandme også mange gode ting. 

  4
 • Mathias Gidsel

  Bagspiller

  Han lavede fem på fem. Gidsel er bare et statistisk vidunder. Han hentede to straffekast, og han lavede fire assists. Selvom han indimellem hang lidt fast, fordi modstanderne kender ham mere og mere, så var det alligevel ham, der fik hanket op i tingene mod slutningen af kampen. Da han lavede sin eneste tekniske fejl, kan jeg godt lide, han tager revanche og drøner hjem og samler bolden op selv. Det er godt at se, at instinktet stadig er der efter en fejl, når man fører med otte mål, og kampen er vundet. Det er dejligt at se på.

  5
 • Lasse Andersson

  Bagspiller

  Spillede ikke nok til en karakter.

  UB
 • Jacob Holm

  Bagspiller

  Han lavede et mål på fire forsøg. Det var meget plus-plus, minus-minus. Han var god, da han kom ind, hvor han kunne udnytte sine hurtige fødder med Hansen og Gidsel. Men som kampen skred frem, hang han mere og mere fast, og så endte det i flere desperationsskud. 

  3
 • Rasmus Lauge

  Bagspiller

  Han spillede meget. Helt præcist 40 minutter. Han lavede tre mål på seks forsøg. Det var lidt lige som Holm. Der var flere rigtig gode ting, men det blev også for uskarpt. Lauge endte med at miste tempoet og intensiteten og tog så lidt løse chancer skudmæssigt. Han lavede en assist i god rytme, men generelt var det for uens. Der var et par forsvarsaktioner, der ikke var helt skarpe.

  3
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  Han sikrede, at holdet var velmotiveret og ikke løb ind i den fælde, man kan løbe ind i, når man er storfavorit. At man ikke matcher modstanderen på energi. Det gjorde landsholdet i første halvleg, hvor det var fint med 18-10, men da han skiftede rundt, mistede holdet formatet, og det endte i løbet af anden halvleg alt for løst og uden den koncentration, der skal til. Det endte med for mange tekniske fejl, som Nikolaj bestemt ikke bryder sig om. Han fik til gengæld alle man i brug, hvilket kan være en god ting i en lang turnering. Så han fik brugt kampen fornuftigt, men han må ærgre sig over at se Montenegro føre med to mål i anden halvleg.

  4