Historisk odds på Danmark inden EM

Hos spilleselskaberne er der ingen tvivl om, hvem favoritten til EM-guldet er. Faktisk er Danmark så stor favorit, at oddset på dem er historisk.

Det ser ikke ud til at betyde noget for spilleselskaberne, at man skal et stykke tilbage for at finde Danmarks seneste sæt EM-guldmedaljer.

Det danske herrelandshold er nemlig storfavorit til at vinde dette års mesterskab i Ungarn og Slovakiet.

Det mener blandt andre Danske Spil. Faktisk er de så lidt i tvivl, at de sætter rekord for udbud af vinderspil på turneringen. Det siger Peter Emmike Rasmussen, oddssætter i Danske Spil, til TV 2 SPORT.

- Danmark er så stor favorit som aldrig før. Vi har aldrig haft stå stor en favorit til at vinde en håndboldslutrunde for herrer, end Danmark er nu. Vi giver odds 2,05 – det svarer til små 45 procent chance for, at Danmark vinder. Samtidig giver vi odds 1,70 på, at en anden nation end Danmark vinder.

Vinderodds hos Danske Spil inden EM-start

  • Danmark: 2,05
  • Frankrig: 6,5
  • Sverige: 7,5
  • Spanien: 8,00
  • Ungarn: 12,00
  • Norge: 15,00
  • Slovenien: 30,00

Spørger man TV 2 SPORTs håndboldeksperter under slutrunden, er det også Danmark, alle nævner som favorit.

- De har det bedste hold. Og så har Danmark mange spillere på toppen. Landin er kåret til verdens bedste for ikke længe siden. Mikkel Hansen i marken – og Lauge er tilbage. Det er et meget alsidigt hold. Toppen er på plads, siger den tidligere landsholdsspiller Anders Eggert.

85 procent af indskud er på Danmark

Optakten til turneringen, hvor blandt andre Frankrig har været ramt af vigtige afbud, har betydet én ting: Danmarks odds for EM-sejren er faldet markant.

- I løbet af sidste år havde vi odds 4, og så er det gået stille og roligt ned. Omkring årsskiftet gav Danmark cirka odds 3. Faldet skyldes primært de mange coronatilfælde, der er rundt omkring på de andre landshold.

Vi skal tilbage til den 29. januar 2012 for at finde Danmarks seneste guldmedalje ved et europamesterskab. Det faktum samt det historisk lave vinderodds får tilsyneladende ikke danskerne til at holde sig fra at sætte penge på rød og hvid succes.

- Der er stor tiltro til Danmark. Hele 85 procent af alle indskud er sat på, at Danmark bliver europamester, siger oddssætteren.

Næsten umuligt at spille på dansk åbningssejr

Torsdag aften åbner Danmark EM-jagten mod Montenegro. Her er danskerne udråbt som kæmpemæssig favorit. Det ses også hos spilleselskaberne.

Tager man en rundtur hos dem med håb om at spille på en dansk sejr i aften mod Montenegro, bliver man skuffet. For enten er det umuligt at spille på, eller også giver det odds ned til ned 1,001.

Hvis man alligevel vil have dansk action, skal man i stedet smide penge efter en storsejr. Bookmakerne ligger på omkring en dansk sejr med 13 mål i overskud.

Se kampen på TV 2 og TV 2 PLAY kl. 20.30 med optakt fra 19.35 på TV 2 SPORT.