Jeg higer og søger - men Danmark er EM-favorit

Bent Nyegaard har ledt efter argumenter imod dansk EM-guld. De er svære at finde.

Selvfølgelig henviser rubrikken til Adam Oehlenschlägers jagt på de berømte guldhorn. De originale guldhorn blev aldrig fundet.

Min higen og søgen gælder fakta og viden, der kan godtgøre, at Mikkel Hansen & Co. alligevel ikke er så sikre på at vinde det europamesterskab, de så sørgeligt mislykkedes at få tag i for blot et par år siden.

Meget vand er løbet i mange åer siden da.

Flotte adresser

Eksempelvis er Jacobsens svende nu forsvarende verdensmestre og har vundet sølv ved de olympiske lege i Tokyo.

SC Magdeburg, THW Kiel, SG Flensburg Handewitt, Füchse Berlin, PSG, Telekom Veszprem HC, GOG og Aalborg Håndbold har det tilfælles, at de er aldeles dominerende på deres respektive breddegrader, ligesom 18 af de 20 EM-udvalgte danske spillere residerer på netop disse meget flotte adresser.

EM-finalen bliver en gentagelse af VM-finalen i Egypten 2021. Danmark slĂĄr nok en gang Sverige og vinder guld

Ingen af det danske landsholds konkurrenter ved dette europamesterskab har tilnærmelsesvis samme status.

De allerfleste af ovennævnte aktører har helt og aldeles afgørende roller på disse internationale storhold.

For god ordens skyld nævner jeg lige - næsten - alle landstrænerens udvalgte: Green, Saugstrup, Landin X 2, Møller, Svan, Mensah, Mensing, Jacobsen, Hald, Andersson, Holm, Hansen, Toft, Gidsel, Lauge, Møllgaard, Antonsen.

18 i alt, og så er det jo ikke fordi, de ikke nævnte - Kirkeløkke og Johan Hansen - på nogen måde behøver at føle sig desavoueret.

Samlet set er Danmark bedst

Jeg higer og søger videre. Kigger på statistiske elementer fra VM 2021 i Egypten og OL 2020 i Tokyo og minder lige om, at sidstnævnte blev spillet efter førstnævnte.

Min higen og søgen godtgør, at på afgørende spilparametre som kontra, gennembrud, straffekast, parader, assist, tekniske fejl, udvisninger og effektivitet vinder Gidsel & Co. markant over samtlige konkurrenter.

Ikke som nummer ét i samtlige sammenlignelige enheder, men som en klar nummer ét, når alle data lægges sammen.

Min higen og søgen fortsætter.

Et problem er slettet

Tidligere brugte landstræner Jacobsen megen tid på at forklare, at Danmark manglede tovejsspillere.

Mikkel Hansen, Jacob Holm, Michael Damgaard og Morten Olsen kunne deres shit offensivt, men hvad pokker skal jeg gøre - som det var tilfældet ved EM i 2020 - når Danmark ikke længere er i boldbesiddelse?

Landstræneren behøver ikke længere at hige og søge, for nu står de forsvarsmæssige løsninger og kompetencer i kø.

Møllgaard, Saugstrup, Antonsen, Hald og Toft har kompetencer til at dække de såkaldte 3'er-positioner, og Andersson, Mensah, Mensing, Lauge, Gidsel, Landin og Kirkeløkke kan håndtere 2'er-positionerne.

Forsvarskompetencer i overflod.

Landstræneren er afgørende

Jeg søger videre, men får det sværere og sværere, når jeg ret betragter én af spillets nyere discipliner.

Ingen af Lasse Svan & Co.'s umiddelbare konkurrenter - Ungarn, Spanien, Frankrig, Sverige - har gjort noget som helst væsen af sig udi spillet 7 mod 6, som i rigtig mange sammenhænge har været forskellen på succes og ingen succes.

Den specielle disciplin behersker Jacobsens udvalgte blandt andet også, fordi det interesserer landstræneren, og fordi Mikkel Hansen er verdens bedste i netop den disciplin.

Jeg giver ikke op, men rammer endnu en dansk fordel.

Som tidligere træner ved jeg godt, at trænerens betydning kan overfortolkes.

Jeg er dog stadig af den opfattelse, at den dygtige træner får plusserne over på sin side.

Nikolaj Jacobsen er selve personificeringen af evnen til at udnytte alle de kompetencer, som er ham givet.

Tillykke, Danmark!

Jeg har higet og søgt, men ikke fundet de gyldne nøgler, der fortæller mig, at Landin & Co. kan fjernes fra medaljeskamlens øverste trin.

Inden jeg definitivt siger tillykke med det tredje europamesterskab til dansk herrehåndbold blot følgende:

Hvor Danmark har haft en næsten perfekt optakt og styrket sig med Rasmus Lauges tilbagevenden, har de umiddelbare konkurrenter - Frankrig, Spanien, Norge - alle haft store mandskabsmæssige udfordringer.

Sverige og værtsnationen Ungarn ser ud til at være kommet godt igennem forberedelserne, og derfor er det også de to hold, jeg ser som den største trussel mod Lasse Svan & Co's velbefindende.

MVM DOME med plads til 20.022 tilskuere bliver skuepladsen, nĂĄr EM-medaljerne skal fordeles. De ungarske fans fĂĄr deres helte at se, nĂĄr Bence Banhidi & Co. - i kampen om bronzemedaljerne - bliver en for stor mundfuld for de forsvarende europamestre fra Spanien.

EM-finalen bliver en gentagelse af VM-finalen i Egypten 2021. Danmark slĂĄr nok en gang Sverige og vinder guld.

Tillykke, Danmark!