EM håndbold

Når Gidsel bliver for "Karl Smart", har Hansen og Mensah vigtig rolle

Landsholdets nummer 33 er ikke bange for at stikke lidt til de rutinerede herrer. Men han får også igen.

Det er med at være på dupperne, hvis man hedder Mikkel Hansen og Niklas Landin.

I hvert fald hvis Mathias Gidsel er i nærheden. Den unge højre back besidder nemlig ikke bare evnen til at drive gæk med modstandernes forsvar. Han driller også de garvede typer på landsholdet.

- Selvom Mikkel Hansen, Niklas Landin og alle dem har været mine idoler, så er jeg jo ikke bleg for lige at kigge efter Mikkel, når han er lidt for langsom til at komme op ad banen og sige: "Kom så, gamle – nu skal vi fremad".

- På den måde er jeg jo stadig bare en ung Karl Smart-dreng fra Vestjylland, siger Mathias Gidsel med et skævt smil inden starten på EM i Ungarn og Slovakiet.

Fra sin ganske afslappede plads i stolen til landsholdets mediedag fortæller han videre:

- Jeg er altid god for en lille kæk bemærkning, og jeg er ikke bange for at drille de lidt ældre herrer, der er på det her hold. Og på den måde synes drengene jo, jeg er lidt flabet nogle gange og skal have lidt tæsk. Derfor er det også altid mig, der kommer lidt i krydsilden, når de ældre begynder at skyde med skarpt, lyder det.

Sådan har han altid været, forsikrer han. Det har et år med VM-guld, OL-sølv og en titel som OL's mest værdifulde spiller ikke ændret på.

Hansen og Mensah har "fantastisk" opgave

Mikkel Hansen smiler, da han bliver spurgt til Mathias Gidsel. Han ved akkurat, hvordan den unge vestjyde skal håndteres.

- Vi skal lige have styr på ham, så det ikke går helt galt. Så vi holder ham lidt nede på jorden, så han bliver ved med at levere på et højt niveau.

- Der har Mensah og jeg trukket den her fantastiske opgave lige at holde lidt styr på ham, lyder det fra landsholdets store stjerne, inden tonen bliver mere seriøs:

- Det er rigtig, rigtig flot, hvad han har leveret indtil videre, og vores opgave er jo at blive ved med at sætte ham i de der situationer, hvor han er ekstremt dygtig. Han er en rigtig, rigtig god håndboldspiller og en sjov fyr uden for banen, siger han.

Men rosen er bestemt ikke kun forbeholdt Mathias Gidsel. Det gælder også de andre unge spillere, som bidrager med noget særligt.

- Det er dejligt med et friskt pust – om det så er ham, Emil Jakobsen eller en tredje. Det er altid dejligt med lidt yngre spillere, som kommer med godt humør, og ud over det også er ekstremt dygtige på banen, siger Mikkel Hansen.

Er blevet mere professionel

Selvom det indimellem er sjov og ballade, hører Gidsel også efter, når de mere erfarne spillere deler ud. Hans tid på landsholdet har blandt andet gjort ham mere bevidst om at leve en professionel tilværelse.

- Jeg er blevet lidt inspireret af, hvordan de andre træner. Jeg kan jo se, hvordan nogle af de ypperste sportsfolk inden for håndbold behandler deres krop – og på den måde er jeg jo gået lidt mere med på beatet og lærer af dem, hvordan de passer på deres krop, siger Mathias Gidsel.

Det er ingen hemmelighed, at den kommende Füchse Berlin-spiller har et svagt punkt for at bruge tid på diverse konsolspil. Men også her er der blevet skruet ned.

- Jeg er blevet mere bevidst om, at det ikke nytter noget at sidde og game til klokken 2-3 om natten, hvis du skal spille håndbold dagen efter.

Det er dog ikke det eneste, der er blevet ændret på.

- Jeg passer bedre på de småskader, jeg har, selvom jeg nogle gange har tænkt: "Det går nok, fordi jeg er ung, og jeg heler hurtigt" – så er man nok nødt til lige at passe lidt bedre på kroppen, lyder det fra GOG-spilleren.

Gidsel, Hansen, Mensah og resten af det danske landshold åbner EM mod Montenegro torsdag klokken 20.30. Du kan se kampen på TV 2 og TV 2 PLAY.