EM håndbold

Svenske eksperter spår Gidsel som "kongen af EM"

2 ud af 12 svenske eksperter tror på svensk guld. Mere enige er de, når det kommer til "kongen af EM", som ifølge flere bliver en dansker.

Ved VM tryllebandt han en hel håndboldverden med sit hurtige antrit og uendelige gå-på-mod, og spørger man de svenske håndboldeksperter, kommer han til at gøre det igen ved det forestående EM.

Den svenske avis Aftonbladet har spurgt 12 håndboldeksperter om, hvem de tror, der bliver ”kongen af EM”, og her har en tredjedel af eksperterne skrevet danske Mathias Gidsel på som kongen.

22-årige Gidsel går ind til sin kun anden slutrunde i karrieren, men de svenske eksperter er altså allerede overbevist om hans kvaliteter.

Robin Nilsson, Kristianstadsbladet: - Han er glat som en ål og næsten umulig at stoppe over en længere periode.

Magnus Grahn, SVT: - Han er en spiller, som er modig og med en ekstrem målnæse og god spilopfattelse.

Linnea Torstenson, Discovery: - Han vil blive ved med at gå på mål. Og med Rasmus Lauge og Mikkel Hansen ved sin side bliver hans forudsætninger uovertrufne.

Derudover har Per Johansson fra svenske Discovery også valgt Gidsel som "EM-kongen".

Mathias Gidsel er dog ikke den eneste dansker, der er godt repræsenteret. Også den danske målmand Niklas Landin er valgt af tre eksperter.

Tro på svensk guld

Når det kommer til troen på svensk guld, er de svenske eksperter dog ikke helt lige så enige.

Her har 2 ud af de 12 eksperter sat deres kryds ved Sverige som vinder af EM.

Det er to mere end de danske eksperter, der enstemmigt spåede Danmark som guld-favorit.

Gidsel, Landin og resten af det danske landshold åbner EM mod Montenegro torsdag klokken 20.30. Du kan se kampen på TV 2 og TV 2 PLAY.