EM håndbold

Syv eksperter har samme guldfavorit

Danmark er et populært bud på en vinder blandt eksperterne, mens Ungarn er blandt de lande, der kan overraske.

EM står for døren, og europamestrene anno 2022 skal findes. Men hvem bliver det?

TV 2 SPORTs syv eksperter, der er involveret i EM-dækningen, giver her deres bud på, hvordan podiet ser ud, når slutrunden når sin afslutning den 30. januar. Og så kan du også læse deres vurdering af, hvem der skuffer.

Buddene er god læsning for fans af de danske håndboldherrer. Samtlige eksperter har således Danmark som favorit til guldet, ganske som det er tilfældet for bookmakerne.

Optakten har været præget af corona for mange af de hold, der deltager ved slutrunden. Det skal derfor haves in mente, at buddene er afgivet den 11. januar.

Hvem vinder EM? Se eksperternes bud

Bent Nyegaard

Bent Nyegaard

Guld: Danmark

- Det er det mest komplette hold og en af de få nationer, der ikke har haft de store problemer med corona. Jeg ved, Jannick Green er ramt, men det er nådigt sluppet. De andre skal virkelig være dygtige for at slå Danmark.

Sølv: Sverige

- ​Jeg anser dem som et hold, der er meget fint sammenspillet. De har en struktur og en strategi. De er blandt dem, der har den største fremgang over de seneste år. De har også langt de fleste af profilerne klar.

Bronze: Ungarn

- Der er et eller andet med hjemmebanefordelen. Der sker noget. Vi så det i Serbien i 2012 og i Qatar i 2015. Ungarn har tilmed et fint hold.

Turneringens skuffelse: Kroatien

- Der har været for mange mærkelige ting omkring dem. Det tog lang tid at finde en ny træner, og de har virkelig underpræsteret. Det var meget skuffende, hvad de leverede mod Danmark til VM for et år siden.

Foto: Claus Fisker / Scanpix Denmark

Peter Bruun

Peter Bruun

Guld: Danmark

- Jeg synes nærmest aldrig at have set et hold med så stor bredde. Rasmus Lauge er kommet ind på et i forvejen stærkt hold. De spiller god håndbold, og de kan spille på flere måder.

Sølv: Frankrig

- Selvom de har store profiler ude, har de en kolossal talentmasse. Der er rygrad i det hold, men de kan ikke slå Danmark den her gang.

Bronze: Sverige

- Svensk herrehåndbold er for alvor begyndt at bide sig fast i toppen. Det er utroligt godt organiseret. De nye falder alle godt ind. Der er en rød tråd i svensk håndbold. Alle kender systemerne. Og så er det gode spillere anført af Jim Gottfridsson.

Turneringens skuffelse: Norge

- Jeg tror ikke, de kommer til at spille en rolle. De tror på det hver gang, men de mangler det sidste. De har ikke en stor nok bredde.

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Daniel Svensson

Daniel Svensson

Guld: Danmark

- De er klart nummer ét for mig. Det er det bedste landshold, Danmark nogensinde har haft. Ser man ikke med under EM, går man glip af noget. Det er på niveau med Frankrig, da de var allerbedst.

Sølv: Ungarn

- Jeg har en fidus til dem, fordi de har hjemmebane. De er blevet bedre og bedre. Det er som regel et hjemmebanehold, der skaber overraskelsen.

Bronze: Tyskland

- De har rystet posen. Sidste gang de gjorde det, kom de bragende ud i 2016 og lavede noget helt andet. De slog Frankrig i en testkamp og kommer med selvtillid, men det ville være en stor overraskelse, hvis det lykkes at tage en medalje.

Turneringens skuffelse: Norge

- Truppen er for smal. Deres målmænd skal være virkelig skarpe, og det har ikke set sådan ud. Sander Sagosen skal klare for meget selv.

Foto: TV 2 SPORT

Nicolej Krickau

Nicolej Krickau

Guld: Danmark

- Det kan der ikke være tvivl om – de bør vinde guld. De har det bedste hold og har haft den mest smertefri optakt af dem i favoritfeltet.

Sølv: Frankrig

- Jeg tror, det bliver et slag mellem Frankrig og Ungarn om at komme i semifinalen. Savnet af Luka Karabatic bliver voldsomt. Omvendt er det et hold, der kan lave virkelig mange mål. 

Bronze: Norge

- De er egentlig ikke gode nok til det lige nu. Men puljen med Rusland, Slovakiet og Litauen kommer til at give dem en rullestart. Og så bliver det den her gang, de løser problematikken med Spanien, som ellers har slået nordmændene mange gange.

Turnerings skuffelse: Sverige

- Det kan også ende med at blive Norge. Hvis en af dem misser semifinalen fra den halvdel, de er havnet i, er det en skuffelse.

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Claus Møller

Claus Møller

Guld: Danmark

- De er imponerende stærke og med Rasmus Lauge tilbage, er det svært at bevare pessimismen.

Sølv: Frankrig

- Franskmændene har et hold og en fysik, der kan udfordre Danmark – også selvom de har afbud fra en række klassespillere. Hvis de skal nå langt, kræver det, at Vincent Gérard står på topniveau i målet.

Bronze: Sverige

- De spillede fremragende ved VM i Egypten for et år siden, og de har siden fået et par spændende unge spillere med. Deres store profil Jim Gottfridsson har set lidt slidt ud for Flensburg-Handewitt, men det kræver, at han og Felix Claar spiller stort, hvis de skal nå langt. Og så har de brug for Andreas Palicka i målet også leverer.

Turneringens skuffelse: Kroatien

- Den er faktisk svær, men kroaterne havner her på grund af deres optakt med flere corona-tilfælde hos bærende spillere som Domagoj Duvnjak og Luka Cindric. De har også leveret svingende præstationer de seneste år. MEN får de alle klar, er de pludselig en top-4 kandidat.

Foto: Bax Lindhardt / Ritzau Scanpix

Anders Eggert

Anders Eggert

Guld: Danmark

- De har det bedste hold. Og så har Danmark mange spillere på toppen. Landin er kåret til verdens bedste for ikke længe siden. Mikkel Hansen i marken – og Lauge er tilbage. Det er et meget alsidigt hold. Toppen er på plads.

Sølv: Frankrig

- De har lidt af tyngden fra tidligere, selvom de mangler flere. I OL-finalen stod Gérard rigtig godt, og det bliver der brug for igen. Nogle brikker mangler, men der er rigtig mange af tage af. Nikola Karabatic er tilbage. Han holder sammen på det.

Bronze: Sverige

- De har kørt meget stabilt. Jim Gottfridsson styrer spillet, og de har styr på konceptet. Det har virket rigtig godt, men de mangler den ultimative top. De ligger lige niveauet under de to andre.

Turneringens skuffelse: Kroatien

- Jeg havde også Portugal inde i billedet, da de ikke kommer til at blande sig i toppen med mange spillere ude. Men jeg ved ikke, om det er en skuffelse. Kroatien har derimod været en del af verdenstoppen længe, men der har jeg dem ikke længere. Heller ikke under dette EM.

Foto: TV 2 SPORT.

Rasmus Boysen

Rasmus Boysen

Guld: Danmark

- De er store favoritter. De har alt det, der skal til for at vinde. Testkampen mod Norge gjorde, at jeg blev endnu mere sikker i min sag.

Sølv: Ungarn

- Jeg tror, de kan komme rigtig langt. Der bliver forhåbentlig fyldt med fans. Det kan bære dem langt. Til de seneste to slutrunder har de gjort det fint. De er godt på vej. Jeg tror, de lægger lag på.

Bronze: Sverige

- Sammen med Danmark er de det eneste hold, der ikke ser svækket ud. Spanien, Frankrig og Norge har skiftet en del ud, så svenskerne bør komme langt.

Turneringens skuffelse: Kroatien

- Den er lidt svær. Det kan godt blive Kroatien. Og det går jeg stadigvæk med, selvom der hele tiden kommer nye corona-tilfælde. Det er svært at karakterisere noget som helst som en skuffelse, hvis de mangler Domagoj Duvnjak og Luka Cindric, men det er alligevel en skuffelse, hvis de ikke går videre fra gruppespilet.

Foto: Photo-andersen.dk

Afstemning

Hvem vinder EM?