EM håndbold

Ungarn taber sensationelt - kan blive til dansk gave

Ungarn var bagud med 10-13 ved pausen, og selvom værtsnationen udlignede med tre minutter igen, var Holland skarpest i afslutningen.

Der var store forventninger til Ungarn, der åbnede EM på hjemmebane mod Holland i Gruppe B. Men ungarerne skuffede fælt.

Foran 20.000 tilskuere i New Budapest Arena tabte Ungarn med 28-31 til Holland, der kunne bryde ud i vild jubel.

- Det er en kæmpe sensation at slå Ungarn på deres hjemmebane foran 20.000 tilskuere. Holland er en upåagtet nation, og selvom de efterhånden gør det bedre og bedre, så er det et vanvittigt resultat, lød den umiddelbare reaktion fra TV 2 SPORTs ekspert Daniel Svensson.

I den hollandske EM-lejr var glæden selvsagt stor.

- At spille sådan en kamp er utroligt fedt. Vi slår Ungarn foran 20.000 ungarske fans. Det er helt fantastisk. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Vi skal tage et skridt ad gangen. Det var det første skridt, et kæmpeskridt, i dag, sagde Hollands Kay Smits efter sejren.

Holland bedst fra start

Allerede fra starten af kampen satte hollænderne sig på opgøret og bragte sig foran. Ved pausen var den føring på 13-10.

Tendenserne fortsatte i anden halvleg, men mod afslutningen på kampen fik ungarerne igen kontakt. Ved stillingen 28-28 virkede det til, at favoritterne alligevel ville løbe med det hele, men så slog Holland til.

Under stort pres bragte hollænderne sig foran 29-28, og kort efter dummede hjemmeholdet sig. Syv ungarske markspillere i forsvaret resulterede i en udvisning for at have en spiller for meget på banen.

Kan blive dansk fordel

Holland udnyttede muligheden og scorede igen, inden de i kampens afsluttende sekunder bragede den ind til resultatet 31-28.

Det var et resultat, der også fik GOG-spilleren Anders Zachariassen, der under EM fungerer som ekspert hos TV 2 SPORT, til at lette på hatten.

- Det er et meget iøjnefaldende resultat. Der var store forventninger til Ungarn på grund af hjemmebanefordelen og ingen tilskuerrestriktioner, men så skuffede de fælt.

Samtidig fremhæver Zachariassen scenariet, hvis Ungarn formår at vinde de to sidste gruppekampe, og Holland samtidig går med videre til mellemrunden. Så vil Ungarn nemlig tage nul point med over til den afgørende mellemrunde.

- Jeg havde forventet, at de ville gå ubesejret igennem gruppespillet og komme over i mellemrunden med maksimumpoint, så det kan da blive en lille gave til Danmark. Ungarn er sat tilbage nu og skal ud og jagte point, når de - forventeligt - kommer over i mellemrunden. Hvis Holland altså kommer med over.

Her får du overblikket over grupperne og stillingerne ved EM.