EM håndbold

Gidsel ville sende klart signal

Selvom kampen var så godt som afgjort, gjorde Mathias Gidsel alt for at nå tilbage og forhindre et mål i slutminutterne af torsdagens kamp.

- Er du da tosset et returløb... Prøv at se her. Der kan man da tale om at give sig.

Sådan lød ordene fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard, da Mathias Gidsel leverede et imponerende tilbageløb i EM-åbningen mod Montenegro.

Vi giver os, og det vil jeg gerne være med til at symbolisere

Mathias Gidsel

Kendte man ikke stillingen, skulle man tro, at der var spænding til det sidste, siden Gidsel gav alt for at forhindre en scoring i eget net. Men faktisk var det langt fra tilfældet.

Danmark var foran med otte mål med lige over et minut tilbage af kampen. Alligevel valgte Gidsel at tage en sprint af de helt dyre for at rette op på sin fejl.

- Når man selv laver fejlen, må man også selv rette den op. Sådan er jeg i hvert fald indrettet. Det har også noget med attitude og udstråling at gøre, siger Mathias Gidsel til TV 2 SPORT.

Siger meget om holdet

Mens Gidsels aktion var en soloaktion af de helt gode, er tankegangen om at give sig 100 procent langt fra noget, han er alene om.

Ifølge den 22-årige bagspiller er det en generel indstilling på holdet, at man går til den hele vejen igennem.

- På det her hold giver vi altså ikke op, uanset om der er et minut tilbage, eller om der er 59 minutter tilbage. Så giver vi os, og det vil jeg gerne være med til at symbolisere, siger Gidsel.

Danmark vandt opgøret mod Montenegro med 30-21. Næste kamp er lørdag, hvor Slovenien venter.