EM håndbold

Hans Lindberg er på vej til EM

Johan Hansen er ukampdygtig, og det har fået landstræner Nikolaj Jacobsen til at indkalde 40-årige Hans Lindberg.

Se EM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her.

Johan Hansen døjer med en skade, og det har efter alt at dømme fået landstræner Nikolaj Jacobsen til at reagere.

Den tyske klub Füchse Berlin skriver, at Hans Lindberg i eftermiddag rejser til Ungarn.

- Vores højrefløj (Hans Lindberg, red.) er her til morgen blevet indkaldt af træner Nikolaj Jacobsen til EM-truppen, fordi Johan Hansen er skadet, skriver klubben i en pressemeddelelse.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) har efterfølgende bekræftet over for TV 2 SPORT, at Hans Lindberg er indkaldt og på vej til Ungarn, mens Johan Hansen ventes ude i minimum et par kampe.

- Landstræner Nikolaj Jacobsen har i dag sendt bud efter fløjspilleren Hans Lindberg, der nu er på vej til den danske EM-lejr i Ungarn. Lindberg indkaldes, da fløjkollegaen Johan Hansen er ukampdygtig med en fiberskade, skriver DHF på Twitter.

To Füchse Berlin-spillere er allerede en del af Danmarks EM-trup, nemlig Lasse Andersson og Jacob Holm.

Skade i læggen

Efter torsdagens premieresejr på 30-21 over Montenegro havde Johan Hansen en ispose på læggen.

Siden testkampen mod Norge forud for EM har Hannover-spilleren haft problemer med skaden.

- Jeg mærker en lille smule til den, det er ingen hemmelighed. Men jeg har det fint og er fortrøstningsfuld for de næste dage, sagde Johan Hansen til TV 2 SPORT efter torsdagens sejr.

- Jeg fik et lille riv mod Norge, men ikke noget, jeg skal være bange for. Jeg har også trænet med her på det sidste og spillet en halvleg i dag, så jeg synes, det går fint.

Green på vej til Ungarn

Hans Lindberg har spillet næstflest herrelandskampe af alle i historien. Med 272 kampe på bagen er han kun overgået af Lars Christiansen.

Den 40-årige fløjspiller var dog ikke en del af Nikolaj Jacobsens trup, da det i januar 2021 blev til VM-guld og siden OL-sølv i sommer.

Mens en skade til Johan Hansen selvfølgelig er dårligt nyt, startede dagen med godt nyt fra den danske EM-lejr.

Målmand Jannick Green, der i starten af landsholdssamlingen blev testet positiv for coronavirus, har fået en negativt test i hånden, og derfor rejser han i dag til Ungarn, hvor han bliver indlemmet i truppen.

- Jannick Green forventes at tilstøde den danske trup fredag eftermiddag, hvorefter han skal aflevere en negativ test i Ungarn, før han er spilleberigtiget ved EM-slutrunden, meddelte DHF tidligere på dagen.

Danmarks næste EM-kamp er lørdag klokken 20.30 mod Slovenien. Se med på TV 2 og TV 2 PLAY.