EM håndbold

Jacobsen er "grænseløst irriteret" over fejl

Landstræneren var langt fra tilfreds med indsatsen i nimålssejren over Montenegro.

Irritationen talte sit tydelige sprog...

- Lige nu gør vi tingene rigtigt svært for os selv ved ikke bare at vælge de nemme løsninger. Både forsvars- og angrebsmæssigt. Og så er der slet ikke noget ild i øjnene. Overhovedet.

... da landstræner Nikolaj Jacobsen tog timeout i midten af anden halvleg af EM-premieren mod Montenegro...

- Vi har kraftedeme tabt anden halvleg med to efter 17 minutter, fordi vi ikke kan komme med den rigtige indstilling til anden halvleg.

Danmark var godt nok foran med seks mål og på vej mod en sikker sejr, men efter en rigtig stærk første halvleg, som Danmark vandt med otte mål, blev der slækket på spillet.

Det irriterer mig grænseløst, at vi laver ti tekniske fejl

Nikolaj Jacobsen

Danmark endte med en sejr på 30-21, og i EM-studiet blev eksperterne enige om et 7-tal til danskerne på en skala fra 1 til 10.

- Jeg er ikke på en 7’er i hvert fald. Jeg er længere nede, svarede Nikolaj Jacobsen i studiet.

"Den går ikke på lørdag"

Han understregede to perioder i kampen, hvor Danmark ud af det blå tabte 0-3 til montenegrinerne.

- Hvis det er en tendens, der skal gå videre ved EM, så kommer vi ikke til at vinde noget. Man kan ikke ligge og spille rigtig godt og have kontrol og så smide den kontrol på halvandet minut. Det går ikke til en EM-slutrunde.

- Nu gik det imod et ungt montenegrinsk hold, men den går ikke på lørdag. Så sætter man point til, og det er for dyrt.

- Det irriterer mig grænseløst, at vi laver ti tekniske fejl. Det har jeg ikke været vant til i de to seneste slutrunder. Det er voldsomt meget i forhold til, hvor mange vi normalt producerer i en håndboldkamp.

Sender et signal

Selvom sejren aldrig var i fare, og Danmark fik den - resultatmæssigt - perfekte start på EM-slutrunden, forstår GOG-træner Nicolej Krickau godt reaktionen med timeouten.

Ifølge toptræneren, der er EM-ekspert på TV 2 SPORT, er der to ting i spil.

- Der er ærgerrigheden i kampen. Der er jo ingen grund til ikke at levere det bedste hele tiden. Den oplevelse tror jeg, vi alle sammen har, selvom man godt kan forstå, det er svært at holde kadencen.

- Og så kan jeg forestille mig, at der ligger noget mentalt i det, både i forhold til omverdenen og holdet. Der er rigtig mange – inklusiv mig selv – der gør Danmark til kæmpefavorit ved EM. Det med at gå ud og skærpe sanserne på holdet, men måske også i forhold til omgivelserne, tror jeg, har været en del af strategien.

Næste opgave for Danmark er Slovenien. Kampen spilles lørdag klokken 20.30 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.