EM håndbold

Lindberg-udtagelse binder "flot sløjfe" om Svans farvel

Hans Lindberg kommer til at bidrage med kvalitet og erfaring på det danske landshold, siger to af hans holdkammerater.

I adskillige slutrunder i årenes løb har Lasse Svan og Hans Lindberg været de foretrukne på den danske højrefløj.

Nu er de det igen på en ærgerlig bekostning. Grundet en skade til Johan Hansen er 40-årige Lindberg fløjet til Ungarn for igen at trække i nationaldragten.

Og det vækker glæde hos Lasse Svan, der netop har taget hul på karrierens sidste slutrunde i rødt og hvidt, at erstatningen bliver Lindberg.

- Det bliver fedt at få Hans, som jeg har spillet så mange slutrunder med, herned. At jeg så skal slutte det af med ham også, det er på en eller anden måde en flot sløjfe at få bundet på min pakke med landsholdet. Det bliver rigtig godt, siger højrefløjen.

Lasse Svan har på forhånd meddelt, at han stopper på landsholdet efter EM, mens Hans Lindberg i forbindelse med fredagens overraskende udtagelse har fortalt, at han egentlig havde afskrevet landsholdet.

Et utroligt held i uheld

Men nu er Füchse Berlin-spilleren snart på plads i Ungarn, og går alt, som det skal, vil han i løbet af de kommende dage blive sendt i kamp.

Og det er ikke kun for at være med til at binde en sløjfe om Lasse Svans farvel til landsholdet. Der er i høj grad også tale om kvalitet - både på og uden for banen.

- Han har jo i øvrigt et fantastisk højt niveau stadigvæk, hvilket han jo viser i Bundesligaen. Der er både kvalitet og højt humør, siger Lasse Svan og får opbakning fra Mads Mensah:

- Det er noget nær det bedste, man kan få tilført. Det er et utroligt held i en uheldig og trist situation med Johan, at vi stadig har en af verdens absolut bedste højrefløje. Han ved, hvad det handler om, og han kan stå i pressede situationer, siger Flensburg-spilleren.

Hans Lindberg har i denne sæson scoret 112 mål i Bundesligaen. Det er tredjeflest af alle.

"Han har set det hele før"

Det er ikke kun på banen, at Hans Lindberg kan tilføre værdi til det danske hold. Det er næsten 20 år siden, at fløjspilleren debuterede på landsholdet, så rutinen kan ikke undervurderes.

- Han har set det hele før. Han er jo også opmærksom på de faldgruber, der kan være undervejs i en turnering og kan være med til at støtte holdet på den måde. Så der er ikke nogen tvivl om, at erfaring betyder en hel del, og hvis der er nogen, der har erfaring, er det Hans, siger Lasse Svan.

Og det er ikke uvæsentligt, at der nu kommer en spiller ind på holdet, der ikke skal bruge lang tid på at vænne sig til livet under en slutrunde.

- Hans ved, hvordan det fungerer. Alle kender ham, og alle kan lide ham. Det er et utroligt helt, at vi ligger inde med sådan en spiller, siger Mads Mensah Larsen.

Om Hans Lindberg allerede bliver klar til lørdagens kamp mod Slovenien er endnu uvist.