EM håndbold

Nikolaj Jacobsen forklarer Lindberg-indkaldelse

40-årige Hans Lindberg har pakket tasken og sat kurs mod Ungarn. Det samme er tilfældet for Jannick Green, der igen tester negativ efter coronasmitte.

Se EM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her.

Landstræner Nikolaj Jacobsen har foreløbig brugt første hviledag på alt andet end at slappe af. Der har nemlig været godt gang i mobiltelefonen.

Først fik han meldingen, om at målmand Jannick Green igen kunne teste negativ, og derfor blev Green bedt om at sætte kurs mod Ungarn og den danske EM-lejr. Ikke længe efter lød det så, at højrefløjen Johan Hansen var ukampdygtig, og derfor har landstræneren ringet til Hans Lindberg.

- Johan Hansen har fået en fiberskade i læggen, og han kommer i hvert fald ikke til at spille i et stykke tid. Om Johan er ude af turneringen eller ej, det er for tidligt at svare på, men i og med Lasse Svan ikke kan spille de næste tre-fire kampe på fuld skrue, har vi valgt at kalde Hans herned.

- Det er rart at have en mand med så meget erfaring, der har prøvet det her et hav af gange, og han ved, hvad der venter ham. Hans kan træde direkte ind på holdet og spille, når han får lov til det, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Betyder det så, at du skifter ud i truppen?

- Ja, når Hans har klaret sine tests, så gør jeg det, tilføjer landstræneren.

I så fald vil han have brugt én af sine i alt seks udskiftninger, hvor landstrænerne kan bruge to i henholdsvis gruppespillet, mellemrunden og finalekampene.

Glæde over Green-besked

Derudover lægger han heller ikke skjul på, at han er glad for, at Jannick Green endelig kan støde til truppen igen.

- Det bliver rart at få Jannick herned. Det giver en større sikkerhed på målmandspositionen, hvor vi er bedre dækket ind. Både sportsligt og coronamæssigt, hvis der skulle ske noget.

Dansk Håndbold Forbund har oplyst, at det forventes, at Green allerede ankommer til EM-lejren fredag eftermiddag, hvorefter han skal aflevere en negativ test i Ungarn, før han er spilleberettiget ved EM-slutrunden. For Hans Lindberg er meldingen, at han "snart støder til EM-truppen".