Overrasket Lindberg havde afskrevet landsholdet

Hans Lindberg er indkaldt til EM-landsholdet, efter at højrefløjen Johan Hansen er blevet skadet i læggen. Lindberg ankommer til Ungarn sent fredag.

Han har spillet imponerende 15 slutrunder for Danmark, og nu kan han snart skrive nummer 16 på listen.

Den rutinerede højrefløj Hans Lindberg er nemlig blevet indkaldt til EM, efter Johan Hansen har pådraget sig en skade.

Men selvom Lindberg har spillet et utal af landskampe tidligere, og i en årrække har været en kæmpe profil på landsholdet, havde han langt fra regnet med dét opkald, han modtog fredag.

- Det var lidt surrealistisk. Jeg har ikke været en del af truppen i et stykke tid, og jeg havde ikke set, der var sket noget i går i kampen, så jeg var lidt overrasket. Og så har resten af dagen selvfølgelig været lidt kaotisk, siger Hans Lindberg til TV 2 SPORT.

Den 40-årige fløjspiller, der har 272 landskampe i bagagen, var ikke en del af Nikolaj Jacobsens trup, da det i januar 2021 blev til VM-guld og siden OL-sølv i sommer.

Af samme grund var tanken om igen at trække den rød-hvide landsholdstrøje over hovedet meget fjern.

Havde du afskrevet landsholdet?

- Ja, det havde jeg. Det har ikke fyldt specielt meget i mit hoved det sidste stykke tid. Jeg regnede ikke med, at jeg skulle til at have flere landskampe, så det var da rimelig specielt, da Nikolaj ringede og bad mig komme til Ungarn.

Ekspert kalder det "spændende"

Nyheden om Lindbergs comeback til landsholdet kom ikke kun bag på Lindberg. TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jacobsen var også overrasket.

- Det er spændende. Jeg havde også lidt afskrevet Hans Lindberg. Lasse Svan har i mange år været den første på holdkortet for Nikolaj Jacobsen, og så var Johan Hansen fremtidens mand på positionen.

- Men når nu uheldet er ude for Johan Hansen, så er det en fantastisk luksus at have Hans Lindberg, der spiller forrygende i Füchse Berlin, siger han.

Håndboldeksperten Anders Eggert er ligeledes enig i, at Lindberg er en fuldgod erstatning at kunne hive ind.

- Jeg mener faktisk ikke, man kan tale om en svækkelse af holdet. Hans er en fremragende spiller. Han bidrager altid, og jeg tror også, det er derfor, han er blevet foretrukket.

- Man kunne også hente Patrick Wiesmach ind, men Hans kender alle systemerne. Han kender det hele, han har været med så længe. Og så har han erfaringen, er god i defensiven og har stadig alle kvaliteter i angrebet, siger Eggert.

Lindberg glæder sig

Men selvom både eksperterne og Lindberg selv var overrasket over indkaldelsen, er glæden stor hos højrefløjen over nyheden om endnu en slutrunde.

- Ja, jeg glæder mig helt vildt. Det er der ikke nogen tvivl om. Så vil jeg prøve at gøre mig bedste for at hjælpe holdet til noget succes, siger han.

Hvad tænker du om det landshold, du skal tilbage og være en del af?

- De spiller jo fantastisk, og det har de gjort i lang tid. Så vi må se, hvad jeg skal bidrage med. Hvis jeg får nogle minutter på banen, så vil jeg prøve at gøre mit bedste og ellers prøve at bidrage til den gode stemning. Allervigtigst er det, at holdet har succes.

Lindberg er endnu ikke helt sikker på, hvad proceduren er, når han lander i Ungarn i aften, da han skal aflevere to negative coronatests, før han må spille.

Han forventer dog, at han enten skal testes i lufthavnen i Budapest, når han lander, eller på hotellet i Debrecen, hvor holdet spiller.