EM håndbold

Bergerud tvivlsom inden skæbnekamp

Det er usikkert, om Torbjørn Berge kan spille mod Rusland lørdag aften. Han er dog i bedring, efter han blev ramt i ansigtet.

Der er godt nyt fra den norske EM-lejr – men lettelse er der ikke helt tale om endnu, efter Torbjørn Bergerud fik en bold i hovedet i den første gruppekamp.

Den norske landstræner, Christian Berge, fortalte ved middagstid på en pressebriefing via Teams, at det går meget bedre med Thorbjørn Bergerud, men at det først lige op til kampen mod Rusland lørdag aften bliver besluttet, om GOG-keeperen spiller.

Bergerud udgik efter få minutter af Norges åbningskamp mod Slovakiet i torsdags, efter han blev ramt i hovedet af et fløjskud. Han klagede efter kampen over hovedpine og nakkesmerter, og derfor var der frygt for en hjernerystelse.

Spiller for maksimumpoint

Fredag havde han stadig problemer til den fysiske træning, men han har siden gennemgået en række tests og procedurer sammen med den norske holdlæge.

Lørdag formiddag var Thorbjørn Bergerud så med i Norges afsluttende træning inden skæbnekampen mod Rusland, hvor begge nationer spiller for muligheden for at tage maksimumpoint med videre.

Under træningen havde Bergerud ikke umiddelbart smerter eller andre problemer.

- Nu afventer vi så, om der kommer en reaktion på træningen, for vi vil være hundrede procent sikre, inden vi lader ham spille. Men det går meget bedre, siger landstræner Christian Berge.

I Bergeruds fravær stod Kristian Sæverås fra Leipzig i sejren over Slovakiet. Den tredje keeper i den norske trup er Drammens Sander Heieren.