EM håndbold

Forundret Landin fik reprimande for at være usportslig

Niklas Landin blev ramt i hovedet to gange i EM-kampen mod Slovenien. Alligevel var det ham, der fik en reprimande.

Utilfredsheden var ikke til at tage fejl af, da Niklas Landin pludselig kom farende ud af sit felt.

Han var få sekunder forinden blevet ramt i hovedet. For anden gang. Af den samme skytte.

- Jeg reagerede én gang. Jeg accepterer, at han skyder mig i hovedet - eller panden - første gang. Anden gang syntes jeg, det var lidt unødvendigt. Jeg var lige nødt til at sige, jeg ikke syntes, det var okay, siger Niklas Landin om skuddene fra Gasper Marguc.

Umiddelbart efter gik den danske målvogter i omklædningsrummet sammen med resten af det danske landshold for at holde pause.

"De syntes, det var usportsligt"

Da han et kvarters tid senere kom tilbage, stod der en herre i jakkesæt og ventede ved dommerbordet.

Det var en kampobservatør, der ville snakke med Niklas Landin.

- De (dommerne, red.) syntes, det var usportsligt anden gang og sagde, at det ikke var okay, at jeg gik efter ham, da han havde skudt mig i hovedet. Det skulle jeg stoppe med.

- Jeg måtte heller ikke hoppe ud i en spiller, der kom i et vip. Hvad skal jeg så gøre som målmand? Skal jeg bare blive stående og håbe, han rammer mig? Det er sådan, jeg altid har gjort. Jeg synes måske, det er lidt fejt fra deres side, at jeg ikke må angribe skytterne, siger Niklas Landin, der ikke tidligere har prøvet at få sådan en reprimande i pausen.

Modstander undskylder

Da anden halvleg blev sat i gang igen, var der ikke meget, der tydede på, at det var noget, som Niklas Landin tænkte videre over.

- Nogle gange siger dommerne, hvad de synes, og så kan jeg tage det eller lade være. Det sker en gang imellem, siger danskeren.

Faktisk var skuddet i hovedet bare noget, der tændte op under ham. Og ifølge Gasper Marguc var det altså ikke med vilje, han ramte den danske målmand i hovedet.

- Jeg prøvede at score et mål, jeg prøvede ikke at skyde ham i hovedet, selvfølgelig. Men det skete, og jeg sagde undskyld til ham, siger Marguc til TV 2 SPORT.

Kiel-målvogteren stod fænomenalt i de sidste 30 minutter, hvor han med en lang række store redninger var stærkt medvirkende til, at Danmark vandt med 34-23.

Resultatet betyder, at Niklas Landin og Danmark er sikre på en plads i mellemrunden, hvor de tilmed også får to point med videre.