EM håndbold

Green testet positiv efter ankomst i EM-lejren

Målmand Jannick Green er isoleret, efter han igen er testet positiv for coronavirus. Han testede første gang positiv den 3. januar.

Coronavirus spænder endnu engang ben for Jannick Green, der dårligt nok nåede at blive en del af EM-lejren.

Efter den positive prøve 3. januar har Green siddet isoleret i Danmark, indtil han testede negativ og fredag kunne støde til holdkammeraterne i Debrecen - desværre kun for en kort stund.

- Jannick Green, der ankom fredag, har desværre testet positiv i covid-19-testen efter ankomsten til Ungarn, hvorfor han nu for en sikkerheds skyld er placeret i isolation, skriver DHF på sin hjemmeside.

DHF skriver også, at Green "har overstået sine symptomer og isolation i Danmark."

Greens forløb

Jannick Green har på grund af en positiv coronaprøve været isoleret i et sommerhus. I dette indslag fra 8. januar fortæller han om, hvordan han har det. Video: TV 2 Sport

Ved EM 2022 må smittede spillere deltage efter minimum fem dages isolation og to negative coronaprøver med 24 timers mellemrum. En positiv prøve sender derimod spilleren i isolation, som Jannick Green oplever det nu.

Dermed er der forskel på de generelle regler i Danmark og reglerne ved EM.

Missede både VM og OL i 2021

Den rutinerede målvogter har spillet 137 landskampe og fik debut i 2007.

Skader har på det seneste hæmmet Jannick Green gevaldigt, og det kostede ham først udtagelse til VM i 2021, hvor Danmark blev verdensmester, og siden sommerens OL i Tokyo.

Green gik dog ind til det nye år med en billet til EM i hånden og med udsigten til et slutrundecomeback. Det blev i første omgang smadret den 3. januar, mens den verdensomspændende virus igen volder vogteren problemer.

Lindberg indskrevet i truppen

Ud over Jannick Green ankom højrefløjen Hans Lindberg også til EM-lejren fredag. Han er indskrevet i den officielle EM-trup på 20 spillere, oplyser DHF.

- Hans Lindberg testede negativ inden afrejse fra Tyskland, mens man nu afventer hans testsvar fra testen foretaget i Ungarn.

40-årige Hans Lindberg blev indkaldt til EM, efter Johan Hansen har pådraget sig en skade.