EM håndbold

Lauge har bedt om én ting inden EM-brag, der er "ekstremt vigtig"

Hvis Danmark skal nå langt ved EM, er det vigtigt, at samarbejdet mellem Rasmus Lauge og Mathias Gidsel bliver forbedret, vurderer ekspert.

Se kampen mellem Danmark og Slovenien direkte på TV 2 klokken 20.30.

Fejl vil ganske naturligt indtræffe, når fraværet har været 14 måneder.

Det var også tilfældet, da Rasmus Lauge torsdag aften tog hul på EM sammen med resten af det danske herrelandshold i en kamp mod Montenegro.

Det er ekstremt vigtigt, at vi finder ind i et godt samarbejde

Rasmus Lauge

Veszprem-stjernen, der grundet skader er gået glip af de to seneste slutrunder, har selv været opmærksom på, at der særligt var udfordringer i samarbejdet med kometen Mathias Gidsel.

- Der sneg sig da også tre-fire fejl ind fra min side, og det skal jeg have udryddet. Det har jeg været i gang med at kigge på, hvordan det bliver bedre.

- Jeg har fået klip af vores videomand med nogle situationer, hvor jeg har haft lidt usikkerhed på timingen med Mathias. De helt små, nørdede ting, som jeg gerne ville se noget video på, siger Rasmus Lauge på fredagens hviledag.

Playmakeren nåede inden EM at spille en enkelt testkamp mod Norge, hvor Gidsel også var med, men som Lauge selv siger, er en slutrundekamp "noget helt andet".

Fejl var forventet

I åbningskampen mod Montenegro startede Rasmus Lauge på playmakerpositionen med Mikkel Hansen på sin venstre side og Mathias Gidsel på sin højre.

At han nu skal lære at spille sammen med det fodrappe stortalent til højre, er noget, som Lauge glæder sig til.

- Jeg er glad for at have Mathias der. Det giver en ny dimension. Der er nogle ting, der stadig skal finpudses mellem ham og mig – og hvor han ligger på banen.

- Han er tættere på forsvaret, end jeg er vant til. Når man ikke har spillet med landsholdet i 14 måneder, er det jo ikke noget, man bare kan spille igennem på otte træninger. Det er klart, der kommer nogle fejl, men det skal vi nok få styr på, sagde Rasmus Lauge efter torsdagens sejr på 30-21.

"Det er ekstremt vigtigt"

Lørdag gælder det Slovenien, der må forventes at give Danmark mere modstand.

Og at Lauge i sine forberedelser har bedt om at få videomateriale på sit samarbejde med Gidsel, er ikke noget, der kommer bag på TV 2 SPORTs håndboldekspert Anders Eggert.

- Det viser den professionalisme, der er forbundet med Lauge. Han er ikke bare kommet for at være med, han er fuldstændig bevidst om sin rolle.

- Han har jo mærket, at han skal have fat i sine to backs. Han har en fornemmelse af, hvor Mikkel Hansen ligger henne, men Gidsel har han ikke spillet så meget med, og det er en spiller, der gør tingene noget anderledes måde, siger Eggert.

Hvis Danmark skal leve op til favoritværdigheden og komme langt til EM, er det ikke uvæsentligt, at netop Lauge og Gidsel finder hinanden hurtigst muligt.

- Det er ekstremt vigtigt, at de finder ind i et godt samarbejde. Én ting er til den her slutrunde, men vi har jo også et håb om, at det er de to, der skal ligge ved siden af hinanden de næste mange år, siger Anders Eggert.