EM håndbold

Lindberg indskrevet i EM-trup

40-årige Hans Lindberg er indkaldt til EM-truppen efter en skade til Johan Hansen, og her lørdag morgen er han blevet indskrevet i truppen.

Artiklen er opdateret, efter der er kommet svar fra Hans Lindbergs PCR-test i Ungarn.

Hans Lindberg er i dag blevet indskrevet i den danske EM-trup.

Fløjspilleren ankom til Ungarn sent fredag aften, da han er blevet indkaldt som erstatning for en skadet Johan Hansen. Og nu har landstræneren så indskrevet Lindberg i 20-mandstruppen.

Lindberg har testet negativ i sin PCR-test efter ankomst i Ungarn, og såfremt han bliver udtaget, er han derfor klar til at spille lørdag aften mod Slovenien.

Lindberg har spillet imponerende 15 slutrunder for Danmark, og nu kan han snart skrive nummer 16 på listen.

Selvom Lindberg har spillet et utal af landskampe tidligere, og i en årrække har været en kæmpe profil på landsholdet, havde han langt fra regnet med dét opkald, han modtog fredag.

- Det var lidt surrealistisk. Jeg har ikke været en del af truppen i et stykke tid, og jeg havde ikke set, der var sket noget i går i kampen, så jeg var lidt overrasket. Og så har resten af dagen selvfølgelig været lidt kaotisk, sagde Hans Lindberg til TV 2 SPORT fredag aften.

Den 40-årige fløjspiller, der har 272 landskampe i bagagen, var ikke en del af Nikolaj Jacobsens trup, da det i januar 2021 blev til VM-guld og siden OL-sølv i sommer.

Füchse Berlin-topscoreren tilslutter sig to af sine holdkammerater fra klubben, da Lasse Andersson og Jacob Holm allerede er en del af Danmarks EM-trup.

Skade i læggen

Lindberg er som bekendt indkaldt som erstatning for Johan Hansen.

Efter torsdagens premieresejr på 30-21 over Montenegro havde Johan Hansen en ispose på læggen.

Siden testkampen mod Norge forud for EM har Hannover-spilleren således døjet med problemer. Johan Hansen må nu se til fra tribunen, hvilket selvsagt har sat sig hårdt.

- Jeg er ekstremt ked af det lige nu og håber, at jeg kan få lov til at bidrage, hvis der bliver brug for det senere i turneringen. Det er surt. Det er aldrig sjovt, siger Johan Hansen til TV 2 SPORT.

- Slutrunder er noget af det, man glæder sig allermest til i løbet af en sæson. Det er ekstremt ærgerligt, at en skade skal afbryde det nu. Jeg vil jo for alt i verden være med de her drenge og få noget metal med hjem.