EM håndbold

Makedonsk nederlag sender Danmark tættere på mellemrunden

Resultatet mellem Nordmakedonien og Montenegro betyder, at Danmark lørdag aften kan spille sig videre til mellemrunden.

Nordmakedonien er tæt på at være færdige ved EM.

Lørdag aften måtte det makedonske mandskab igen gå fra banen uden point, efter de tabte til Montenegro. Dermed kan de ikke længere selv spille sig videre til mellemrunden.

Én ting er sikkert. Makedonerne er tvunget til at vinde over Danmark i den sidste gruppekamp på mandag, og derudover er de afhængige af, at andre resultater flasker sig.

Nederlaget til Nordmakedonien betyder desuden, at Danmark med en sejr over Slovenien er sikker på en plads i mellemrunden og tilmed en førsteplads i gruppen.

Katastrofal start trods stor opbakning

Flere hundrede makedonske fans skabte fra start en festlig kulisse i Főnix Arena i Debrecen, men der skulle ikke gå mange minutter, før de kom ned på jorden igen.

Montenegro i grønt kom flyvende ud til kampen, og efter fem minutter var de foran med 5-1. Specielt Mirko Radovic på højrefløjen spillede stort fra begyndelsen.

Selvom makedonerne på lægterne forsøgte at få gang i de udvalgte på banen, blev det ikke meget bedre i de efterfølgende minutter.

- Det her er så tydeligt, som det kan blive: En meget, meget problematisk start for Lazarov og hans mandskab, sagde TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard under kommenteringen.

Fik rettet op på dårlig start

Stjernespilleren Kiril Lazarov, der er ansat som spillende landstræner, måtte for anden kamp i træk nøjes med at tage plads på bænken grundet en skade.

Og Lazarov havde noget at se til. Efter et kvarter tog han en timeout for at få rettet op på tingene.

Det blev bedre for de gulblusede makedonere. Forsvarsspillet fortsatte med at halte, men takket være effektivitet i angrebet fik de næsten lukket hullet til Montenegro frem mod pausen, hvor de var bagud med 16-17.

To minutter inde i 2. halvleg kom makedonerne så på omgangshøjde, men få minutter senere så det igen sort ud.

Storspil i målet sikrede

Montenegro formåede igen at trække fra, og med 20 minutter tilbage var de igen foran med tre mål.

I det montenegrinske mål leverede Nebojša Simić den ene store redning efter den anden, hvilket var stærkt medvirkende til, at en række svage afslutninger i angrebet ikke gik ud over forspringet.

Og da Simić med tre minutter tilbage igen hev en stor redning ud af ærmet, var de færreste i Főnix Arena i tvivl om udfaldet.

I en stor klynge kunne de montenegrinske spillere i kampens sidste minut juble over, at sejren var sikret.

Da haluret larmede for sidste gang, stormede de i eufori ind på banen for at fejre sejren på 28-24.