EM håndbold

Slovensk stjerne har hemmelig plan for at stoppe Lauge

Slovenien erkender, at de er underdogs i kampen mod Danmark. Dog satser de på at skabe overraskelsen.

Du kan se kampen mellem Danmark og Slovenien på TV 2 og TV 2 PLAY lørdag klokken 20.30.

Danmarks åbningskamp mod Montenegro ved EM var et kærkomment slutrundegensyn til Rasmus Lauge.

Den danske bagspiller har kæmpet med skader og fik først comeback efter to års pause i testkampen inden EM.

Nu venter der så endnu et gensyn for Lauge. Han møder nemlig flere af sine Veszprém-kolleger, når Danmark står over for Slovenien lørdag. Og de har en plan klar for at stoppe Lauge.

- Det bliver sjovt at møde ham. Vi er venner og holdkammerater i Veszprém. Lad os se, hvem der vinder, siger stregspilleren Blaž Blagotinšek.

Kan du stoppe ham?

- Hvorfor ikke? Det ser vi. Jeg siger ikke mere.

Hvordan vil du stoppe ham?

- Hvordan? Det er en hemmelighed.

- Men det bliver svært, fordi vi ved, at det danske hold er top-3 i verden lige nu. De har et godt hold og har gode spillere, siger stregspilleren.

Jeg ser ikke mange svagheder på holdet

Jure Dolenec om Danmark

Blagotinšek er dog ikke det eneste velkendte ansigt for Lauge. Fløjspilleren Gašper Marguč er også et nært bekendtskab til Lauge. Og sloveneren glæder sig først og fremmest over, at den danske playmaker er tilbage efter den lange pause.

- Rasmus er en stor spiller, og det var kun et spørgsmål om tid, før han fandt sin form igen. Fysisk er han tilbage, selvom han var ude af spillet i lang tid. Vi prøver ikke at bekymre os for meget om ham, siger Marguč.

Er ikke mange svagheder

Slovenerne kom - ligesom Danmark - også godt fra start ved EM, hvor de i åbningskampen vandt med 27-25 over Nordmakedonien.

Kønt blev det aldrig, men Danmark viste momentvis klassen, da de udspillede Montenegro. Video: TV 2 SPORT

Dog ved de også, at der venter en noget anden opgave, når de møder Danmark lørdag.

- De seneste par år har de nok været det bedste hold i verden. De er helt sikkert favoritter, og det bliver en svær kamp. Men turneringer er altid fulde af overraskelser, så lad os forsøge at skabe en, siger Jure Dolenec til TV 2 SPORT.

- Jeg ser ikke mange svagheder på holdet. De har gode bagspillere, stregspillere, målmænd og fløjspillere. På hver position er der topspillere i verden. De har ikke rigtig nogen svaghed. Vi vil forsøge at være aggressive i forsvaret – måske kan de ikke lide det? Vi vil give alt, hvad vi har.

Ser du dem som den største favorit til guldmedaljerne?

- Det ved jeg ikke. Der er altid et par hold, der er i spil til guldmedaljerne. Og så er der en gruppe under dem - hvor vi er - som kan komme i semifinalen hvert fjerde eller femte år. De er en af favoritterne, men det er svært at vælge mellem Danmark, Frankrig, Sverige, Norge og så videre.

Se EM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her.