EM håndbold

Emil Jakobsen forklarer, hvorfor landstræneren tog fat i ham

Emil Jakobsen fik en lille skideballe af landstræneren i kampen mod Slovenien, fordi han efter eget udsagn mistimede en forsvarsaktion.

Emil Jakobsen har gjort kometkarriere på det danske landshold, efter den 23-årige fløjspiller fik sin slutrundedebut i 2021, hvor det endte med VM-guld og OL-sølv.

Målene hagler ind fra Jakobsens højrehånd, der har noteret sig for 96 scoringer i 26 landskampe. Offensivt sprudler stortalentet, men i den anden ende af banen er situationen lidt en anden.

Det er fantastisk, hvad han leverer ud fra fløjen i øjeblikket

TV 2 SPORTs håndboldekspert Anders Eggert om Emil Jakobsen

Det fik Emil Jakobsen at mærke lørdag aften i sejren over Slovenien, hvor landstræner Nikolaj Jacobsen gav sin fløjspiller den store dundertale.

- Vi er i undertal, og jeg bliver sat i en lidt dårlig situation, fordi de får lidt for meget plads. Nikolaj og jeg har tidligere talt om, at jeg skal starte lidt længere oppe og derefter bakke ud, så jeg får backen lidt mere ind over midten. Og det formår jeg ikke i den her situation.

- Det blev bare lidt dårlig timing, men det er jo svært i de der situationer, hvor vi er i undertal. Det er helt klart et fokusområde ved mig, at jeg skal blive bedre i mit forsvarsspil, forklarer Emil Jakobsen til TV 2 SPORT.

Se episoden i videoen øverst i artiklen.

Og Flensburg-Handewitt-spilleren gør nok meget klogt i at have forsvarsspillet som et fokusområde.

Så sent som fredag inden kampen mod Slovenien forklarede landstræneren til TV 2 SPORT, at han forlanger mere af sin fløjspiller i den defensive ende af banen.

- Der er ingen tvivl om, at han defensivt godt kan blive lidt ukoncentreret sommetider, selvom jeg synes, det er blevet meget bedre. Der sker ting og sager i den ende af banen også. Men jeg synes, det er der, han er størst udfordret. Men i både kontraspillet og afslutningsspillet findes der ikke ret mange bedre i verden end Emil, siger Nikolaj Jacobsen.

'Han leverer fantastisk'

Hvad der så end skulle mangle defensivt, besidder fynboen i høj grad offensivt.

Den tidligere GOG-fløj er - som landstræneren også påpeger - blandt verdens allerbedste i kontraspillet og afslutningsfasen. Det er der især én statistik, der underbygger. Emil Jakobsen er oppe på imponerende 29 mål på de seneste 29 skud. Altså, 29 skud i streg på landsholdet, hvor han ikke har brændt.

Derfor er TV 2 SPORTs håndboldekspert heller ikke tilbageholdende med roserne.

- Det er fantastisk, hvad han leverer ud fra fløjen i øjeblikket. Tre helt spidse afslutninger, der blev til tre scoringer af høj kvalitet. Det var virkelig flot, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Anders Eggert og henviser til Jakobsens tre scoringer i kampen mod Slovenien.

Emil Jakobsen og resten af landsholdet skal i aktion igen mandag aften mod Nordmakedonien. Kampen indbyder til rotation, da landsholdet allerede er videre til mellemrunden med de to maksimum tilladte point.