EM håndbold

Fans kastede med ting – så gik modstandernes spillere hen og roste dem

Der var mange følelser i spil under og efter Balkan-braget mellem Nordmakedonien og Montenegro i Danmarks gruppe.

Lige så glade Montenegros spillere var for den afsindigt vigtige EM-sejr over Nordmakedonien, lige så sure og skuffede var de makedonske fans efter kampen.

Kasteskyts fra af de fremmødte i gult og rødt mod de montenegrinske spillere fløj derfor ind på banen. Det samme gjorde skældsord i en lind strøm krydret med voldsomme og bestemte armbevægelser.

Den naturlige reaktion havde nok været at vende om, men det gjorde de glade montenegrinske spillere dog ikke. De gik i stedet hen mod de makedonske fans og forsøgte at tale dem til ro. Og rose dem.

- Makedonien har fantastiske fans. De er virkelig passionerede, og af og til i kampens hede kommer man til at sige noget. Så jeg gik bare derhen og sagde: "Fantastisk arbejde med at støtte jeres hold. Tak og no hard feelings.” De klappede til mig, og jeg klappede til dem, siger Montenegros målvogter Nebojsa Simic til TV 2 SPORT.

- Det er Balkan. Det er sport

Holdkammerat Branko Vujovic var også i nærheden, da det skete, og ligesom Simic fokuserer han på det positive.

- Der er mange følelser involveret i denne kamp. Jeg så ikke helt, hvad der skete, men jeg så, at de kastede ting på banen, siger Vujovic og runder sin talestrøm smukt af:

- Det er normalt. Det er Balkan. Det er sport.

Håndbold er alt i Nordmakedonien

Håndbold er stort i Nordmakedonien, og det mærkede Montenegros spillere.

- De støttede deres hold hele spillet. Det var fedt at spille i disse omgivelser. Jeg kender dem, fordi jeg har spillet der. Det er sport nummer et i deres land, siger Mirko Radovic.

Montenegro vandt kampen i Danmarks gruppe med 28-24. Mandag møder de Slovenien i sidste gruppekamp, mens Danmark skal spille foran mod Nordmakedonien og deres fans.