EM håndbold

Her spytter EM-spiller på modstandernes fans

Den montenegrinske håndboldspiller Marko Lasica har fået en bøde på 37.000 kroner, efter han spyttede på modstandernes fans.

Det var ikke kun jubelscener, der udspillede sig i den montenegrinske lejr lørdag aften efter sejren over Nordmakedonien.

Højrefløjen Marko Lasica var tilsyneladende ikke tilfreds med de makedonske fans' tilråb og ageren efter kampen, og han gik målrettet over til tilhængerne og sendte en spytklat afsted mod dem.

Han vendte herefter om og gik tilbage mod sine holdkammerater, der samtidig prøvede at trække ham væk fra situationen.

Det europæiske håndboldforbund, EHF, har bemærket episoden og har tildelt Lasica en stor bøde på 5000 euro – svarende til cirka 37.000 danske kroner.

- Kommissionen vurderer, at den her type opførsel er ødelæggende for håndboldsporten, og det skal ikke accepteres, lyder det fra EHF

Du kan se episoden i videoen over artiklen.

Tilskuerne kastede ting efter spillerne

Videoen viser, at det var Lasicas spytklat, der fik de makedonske fans til at kaste ting på banen. Derudover flød der skældsord i en lind strøm krydret med voldsomme og bestemte armbevægelser.

De andre montenegrinske spillere gjorde dog meget for at tysse episoden ned og undskylde til tilskuerne.

Der blev både kastet med ting og slynget med skældsord mod de montenegrinske spillere efter sejren over Nordmakedonien. Video: TV 2 SPORT

Da TV 2 SPORT talte med Montenegros spillere efter kampen, gjorde de da også meget for at tale episoden ned - måske fordi en af deres egne spillere selv havde startet det.

- Makedonien har fantastiske fans. De er virkelig passionerede, og af og til i kampens hede kommer man til at sige noget. Så jeg gik bare derhen og sagde: "Fantastisk arbejde med at støtte jeres hold. Tak og no hard feelings.” De klappede til mig, og jeg klappede til dem, sagde Montenegros målvogter Nebojsa Simic til TV 2 SPORT.

Simic var også en af de spillere, der prøvede at få kontrol over hele situationen på banen.

Montenegro vandt kampen i Danmarks gruppe med 28-24. Mandag møder de Slovenien i sidste gruppekamp, mens Danmark skal spille mod Nordmakedonien.