EM håndbold

Jacobsen vil udnytte "lille gave" - bifaldes af Gidsel

Mathias Gidsel har brug for en pause, efter han havde en hård kamp mod Slovenien, hvor han fik flere tæsk undervejs.

Fordelen er ikke til at tage fejl af.

Allerede efter to kampe står danske håndboldherrer i en gunstig position, der både kan give muligheder på kort og lang sigt under EM i Ungarn og Slovakiet.

For efter sejre over Montenegro og Slovenien er Danmark klar til mellemrunden, hvor de tilmed er sikre på at gå videre med maksimumpoint.

Og det skal udnyttes, fortæller landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Jeg kommer til at spare nogle folk. Der er rigtig mange, der har spillet en halvanden sæson uden nævneværdig ferie, så der er ingen tvivl om, at den lille gave, vi har fået og spillet os til, vil vi selvfølgelig benytte os af på mandag.

Frygter ikke "grus i maskineriet"

Mandag aften skal Danmark møde Nordmakedonien i en kamp, der nu er uden betydning. Makedonerne er færdige ved EM, og danskerne kan hverken få flere eller færre point med videre.

Nikolaj Jacobsen er klar over, at der er en risiko for, at der kommer "grus i maskineriet", når han vælger at spare spillere. En risiko, han er villig til at løbe.

- Vi er så rutineret et hold, at selvom der skulle komme grus i maskineriet, er det ikke noget, der kan ødelægge noget, når vi skal spille mellemrunde. Der er ingen tvivl om, at der kommer andre spillere på mandag, siger Nikolaj Jacobsen.

Gidsel er tvivlsom

Til mandagens træning ønskede Nikolaj Jacobsen ikke at sætte navn på de spillere, der sidder over i mandagens kamp. Men han gav kraftige indikationer på, at Mathias Gidsel ikke skal spille.

- Han er kraftigt med i overvejelserne, siger landstræneren, der i samme ombæring fik meldt ham tvivlsom til opgøret.

For Mathias Gidsel havde lørdag aften en hård kamp mod slovenerne, der af flere omgang gav den unge GOG-spiller nogle tæsk.

Derfor havde bagspilleren også fået lov til at blive hotellet, da holdkammeraterne tog til træning.

Hvor hårdt er han ramt?

- Det er svært at svare på lige nu. Han er hjemme på hotellet og har fået et slag til maveregionen. Lige nu får han lidt ro og den pause, han skal have, og så håber vi, han er klar til at spille i hvert fald på torsdag, siger Nikolaj Jacobsen.

"Den ryger nok på top-5-listen over hårde kampe"

Efter lørdagens kamp lagde Gidsel da heller ikke skjul på, at han var presset - og at han havde brug for at hvile sig.

- Det var en virkelig hård kamp i dag, og vi sled meget med det – mig selv inklusiv. Den ryger nok lige på top-5-listen over hårde kampe, jeg har spillet. Så det er godt, der er et par dage til næste kamp.

- Jeg byder jo nok selv op til det, når jeg hele tiden ligger og fedter rundt inde under tremeteren, så jeg synes, det er fedt. Det er mit job at rende rundt og få nogle tæsk, sagde Gidsel efter 34-23-sejren.

Hvis Mathias Gidsel bliver sparet i kampen mod Nordmakedonien, kan han se frem til en kamppause på fire dage.

Det var en dansk kraftpræstation af rang, da Danmark på overbevisende manér spillede sig til en 11-måls sejr over Slovenien. Video: TV 2 SPORT