EM håndbold

Jannick Green klar til at spille for Danmark

Målmand Jannick Green er for anden gang i denne uge meldt ude af isolation. Han træner med håndboldherrerne senere i dag.

Dagen efter Danmarks EM-avancement er der også godt nyt fra håndboldherrerne.

Jannick Green er klar til at spille efter en ny coronatest, og allerede søndag skal han træne med sine holdkammerater.

- Jannick Greens værdier i hans seneste covid-19-test er inden for rammerne i EHF's regelsæt. Han er derfor ude af isolation - og er med ved dagens træning i Ungarn, skriver DHF på Twitter.

Ved EM-slutrunden i Ungarn og Slovakiet er der indført en grænse CT-grænse på 30, så spillere, der tidligere har været smittet med coronavirus, får lov til at spille, uanset om en prøve er positiv eller negativ.

Lørdag blev Jannick Green kortvarigt isoleret, fordi han testede positiv med en værdi lige under 30, har Morten Henriksen, sportschef i Dansk Håndbold Forbund, fortalt til TV 2 SPORT.

Han oplyste ligeledes, at Green havde en værdi over 30 i sin negative PCR-test fredag, og derfor har landsholdsledelsen været fortrøstningsfuld i forhold til Greens muligheder for at komme på banen ved EM.

Danmark spiller den sidste EM-gruppekamp mandag aften. Her venter Nordmakedonien, som allerede er ude af turneringen, mens Danmark er videre til mellemrunden.

Green udgør ingen smittefare, forsikrer ekspert

Det europæiske håndboldforbund kører ikke med samme regler for tidligere smittede, som vi kender dem i Danmark, hvor 48 timer uden symptomer giver en billet ud i samfundet igen. Faktisk nåede Jannick Green at komme ud af isolationen i Danmark, inden han fredag rejste til Ungarn og stødte til EM-truppen i Debrecen.

I slutrunden i Ungarn og Slovakiet har reglen hele tiden været, at det kræver en negativ PCR-test, også selvom man netop har været smittet. Det reglement giver ikke mening, mener Christian Wejse, der er lektor ved Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet.

- Det undrer mig, fordi så kan spilleren blive ved med at teste positiv en måned efter sin positive prøve. Så det giver ikke så meget mening. Hvis man vil undgå, at han er smitsom, er det nogle andre parametre, man skal kigge på, siger lektoren til TV 2 SPORT og henviser til 48-timersreglen i Danmark.

Jannick Green er den eneste EM-dansker, der er testet positiv, siden holdet og staben mødtes 2. januar.