EM håndbold

Nyt blåt kort ved EM

Hvideruslands Mikalai Aliokhin fik kun 20 minutter på banen mod Polen, da han fik rødt og blåt kort. Peter Bruun Jørgensen forstår ikke kendelsen.

Endnu et blåt kort er blevet uddelt ved EM-slutrunden.

Denne gang er det Hvideruslands Mikalai Aliokhin, der ikke kommer til at spille mere for Hviderusland i kampen mod Polen. Og det skal nu vurderes, om han skal have en karantæne.

Hviderusserne var i angreb, da højrebacken hoppede frem og afleverede bolden videre.

Men da Aliokhin landede, røg hans hånd ind i hovedet på Michał Olejniczak, med hvad der lignede en knytnæve.

Kampens dommerpar, søstrene Charlotte og Julie Bonaventura, stoppede spillet og gik ud og så situationen igennem på video.

Efter flere gengivelser gik de tilbage på banen og tildelte først Aliokhin et rødt kort og derefter et blåt kort.

- Min første indskydelse er, at det er et lille dask. Jeg synes, det er voldsomt med et blåt kort. Han rammer ham selvfølgelig, men jeg synes, det er vildt. Det ser heller ikke ud til, at han har øjnene rettet imod ham, så det virker tilfældigt, at han rammer ham, sagde Peter Bruun Jørgensen under kommenteringen.

Du kan se episoden i videoen over artiklen.

Kan få karantæne

Det var svært at vurdere ud fra tv-billederne, om der var noget overlagt over situationen. Dommerne har dog andre billederne til rådighed og kan have set noget andet.

Det blå kort er en straf for spillets groveste forseelser. Det er en hårdere straf end det velkendte røde kort, som medfører suspension i resten af kampen.

Det giver nemlig - ud over suspensionen i den enkelte kamp - mulighed for en efterfølgende karantæne.

Det blå kort til Aliokhin er det andet, der er givet i turneringen. Kroatiske David Mandic fik karantæne, da han lavede en grov tackling mod Serbien i første spillerunde.

Det berygtede blå kort kom op af dommerens lomme, da David Mandic lavede en grov tackling på Kentin Mahé fra Frankrig. Video: TV 2 SPORT