EM håndbold

- Det er simpelthen så spektakulært. Det er sjældent, det sker

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til danskerne efter EM-kampen mod Nordmakedonien.

Det helt overordnede er jo, at det nye landshold, som jeg tillader mig at kalde det, leverede en rigtig, rigtig fin præstation.

Kampen eksemplificerede, at Danmark besidder en store bredde.

Det var en elendig start, og landsholdet så sig selv være nede med 0-4 efter en håndfuld afbrændere. Stille og roligt tog man initiativet, og Nikolaj Jacobsen holdt fast i startopstillingen i første halvleg. Det gav kontinuitet.

Kevin Møller i målet, Simon Hald i forsvaret, Jacob Holm som spildirigent og Niclas Kirkeløkke på backen blev det gennemgående. Og de fik lov til at arbejde sig ind i kampen og komme tilbage fra den dårlige start.

Halvvejs inde i anden halvleg begyndte landsholdet at vise skabelonhåndbold, når det er bedst.

Niclas Kirkeløkke, Aaron Mensing og Jacob Holm er nogle af de storskytter, Nikolaj Jacobsen skal arbejde med de næste år. De viste i dag, at der er meget, meget stor kvalitet på det danske landshold, selv når vi kommer lidt ned i rækkerne.

Der er grund til at lette på hatten over den her præstation. Specielt taget i betragtning af den dårlige start.

Karakterer til de danske spillere

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Kevin Møller

  Målmand

  Da han først var spillet varm, arbejdede han rigtig godt. Det gjorde han blandt andet med sin klubkammerat Simon Hald. Han kom rigtig flot tilbage efter en svær start, men han vil ærgre sig over, han fik smidt et udkast et forkert sted hen. Der er et par redninger, som han ikke bliver godskrevet for, men det er bare målmandens lod i de her tider. Han står i 45 minutter, inden han går ud, og han lander på 33 i redningsprocent.

  4
 • Jannick Green

  Målmand

  Det er jo en dejlig historie, at han kommer ind og starter med at snuppe et straffekast. Og det var først og fremmest godt at se ham tilbage i målet, hvor han fik muligheden for at snuse til turneringen efter hans coronakaos. Han fik det sidste kvarter, og der noterede han sig for to redninger på syv afslutninger.

  3
 • Magnus Landin

  Fløjspiller

  Det var en god første halvleg. Han var som altid meget pålidelig i forsvaret, hvor han dækkede venstre back med Jacob Holm ved siden af sig på fløjen. Magnus Landin tog to gode afslutninger og var med i en masse gode angrebskombinationer, mens han var driftsikker i forsvaret. Det var godt at se.

  4
 • Emil Jakobsen

  Fløjspiller

  Nu er han på 31 mål på de seneste 31 afslutninger i landsholdsregi efter de to scoringer i dag. Fløjenes opgave var at tage de store løbe ind i banen og tage tempoet. Jeg har kritiseret ham lidt for hans forsvarsopgaver, men i dag bakkede han rigtig fint op og skaffede undervejs et dansk frikast.

  4
 • Hans Lindberg

  Fløjspiller

  Han spillede hele kampen, og det var godt at se ham tilbage og se ham score på sit første forsøg. Vi lever med det brændte straffekast, han noterede sig for. Han var som altid også meget pålidelig forsvarsmæssigt, og offensivt var han også en stor del af de mange ryk ind over midten. Det var deres lod i dag, hvor fløjene ikke fik så mange afslutninger fra de spidse vinkler. De var med til at lave det grove arbejde.

  4
 • Lasse Svan Hansen

  Fløjspiller

  Kom ikke på banen.

  UB
 • Henrik Toft

  Stregspiller

  Toft spillede de første 21 minutter, hvor han scorede et enkelt mål på sine to forsøg. Han havde lidt problemer i starten i forhold til Zharko Peshevski, der scorede seks mål på seks forsøg. Det var samarbejdet med Simon Hald, der lige skulle times, og det gav lidt skudchancer til makedonerne. Men 20 minutter er heller ikke lang tid til at få det sat i hak. Pænt, men ikke prangende.

  3
 • Rene Antonsen

  Stregspiller

  Han kom ind efter 21 minutter og erstattede Henrik Toft, og det var en rigtig fin præstation. Han fik godt fat og viste god bevægelse. Det var meget dynamisk. Der var en enkelt gang, hvor han blev snydt, men ellers var han de rigtige steder. Det var fremragende forsvarsarbejde. Han skulle have haft et straffekast eller to mere, og det får han også, hvis dommerne kigger situationerne igennem igen. Rigtig, rigtig gode minutter fra Antonsen, og det så mere solidt ud med Antonsen og Hald, end det gjorde med Toft og Hald. Rigtig fin slutrundedebut.

  5
 • Simon Hald

  Stregspiller

  Han ligner mere og mere en spiller, der kan få rigtig mange minutter i det danske forsvar. I fremtiden kunne han godt kigge ind i en rolle som forsvarsgeneral, som Henrik Møllgaard har nu. Han fungerede godt og hans paradespil var godt. Svagheden i dag - hvis jeg kan tale om det - var, at han med sin gode fysik til tider lod sig screene for meget af. Men han stod også over for en rigtig klods. Så der er vel en grund til alt. Hans to mål på kontra var spektakulære, for det er ikke tit, vi ser det fra ham.

  5
 • Niclas Kirkeløkke

  Bagspiller / Kampens spiller

  Han startede med tre afbrændere og en risikabel aflevering på de første otte minutter, inden han fik scoret til 1-4 og efterfølgende brændte banen af. Det her var det bedste eksempel på den nye Kirkeløkke. Han har været igennem en svær skole i Rhein-Neckar Löwen, hvor det er benhårdt med manglende spilletid. Det er han kommet efter nu. Og han er vokset på det personlige plan. Der er ikke længere noget med at pakke sig ind, og det så vi i dag efter de tre første skud. Jeg skal satme love for, han blev præcis i resten af kampen. Stor og flot forsvarsspræstation i anden halvleg. Det var virkelig et signal om, at vi har en venstrehåndsskytte, som landsholdet kan regne med de næste mange år. Han er ubetinget kampens spiller. Det kan ikke blive andre.

  Han snuser til et 6-tal, for det er simpelthen så spektakulært at brænde de tre første og score på de ni næste. Det er sjældent, det sker. Kirkeløkke bliver derfor også kampens spiller.

  5
 • Mads Mensah

  Bagspiller

  Spillede ikke nok til en karakter.

  UB
 • Mikkel Hansen

  Bagspiller

  Scorede på to af sine tre straffekast, men ellers var han ikke nok på banen til at få en karakter.

  UB
 • Lasse Andersson

  Bagspiller

  I perioder så det ganske fornuftigt ud, men det bliver et 3-tal til Lasse Andersson. Han havde en enkelt vidunderlig assist, men han blev for hektisk et par gange. Både generelt, men også i kontraspillet, som ellers er noget, hvor han plejer at være dygtig. Det endte i ingenting. Han startede kampen og fik 45 minutter. I anden halvleg dækkede han op i stedet for Aaron Mensing.

  3
 • Jacob Holm

  Bagspiller

  Han fik opgaven som dirigent, og den bestod han i det store hele. Han bandt tingene rigtig godt sammen, og han lavede nogle assist, der var tæt på kunstnerisk niveau. Han gav en masse prøver på, hvad hans hurtige fødder kan. Men der var også lige et par skridt-kendelser. Han kom med et signal om, at han kan det her. Han viste sig rigtig, rigtig godt frem.

  4
 • Aaron Mensing

  Bagspiller

  Han dækkede ikke op, så den samlede effektive spilletid var 14 minutter. Det tog ham halvanden minut at lave sit førte mål og en målgivende aflevering. Det kan man kaldt en rigtig god start. Han gav senere prøver på, at hans højre arm kommer til at lave mange landsholdmål i fremtiden. Han missede et par skud, men faldt godt ind i spillet. Mensing tog lidt forkerte beslutninger omkring indspil til stregen, men det tager vi med. Flot slutrundedebut

  4
 • Rasmus Lauge

  Bagspiller

  Kom ikke på banen.

  UB
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  Landstræneren får et 5-tal, for det var et rigtig valg af ham at udnytte den fordel, landsholdet havde kæmpet sig til. At spare på spillernes kræfter. Danmark udnyttede fordelen og viste dejlig struktur i angrebsspillet. Alle vidste, hvad de skulle. Det hele blev sat godt i scene. Han panikkede ikke ved 0-4, og han stolede bare på, at det, han havde sat op, ville fungere. Og det gjorde det i den grad. Det blev endda hele tiden mere overbevisende. Det var godt set at stole på Kirkeløkke, Antonsen, Holm og de andre. Han fik det maksimale ud af den her landskamp.

  5