EM håndbold

Landin afslører hemmelige tricks på straffekast

TV 2 SPORTs håndboldekspert og tidligere landsholdsspiller Anders Eggert mødte Niklas Landin for at høre nogle af hans hemmeligheder på straffekast.

Du kan se Danmarks kamp mod Nordmakedonien på TV 2 og TV 2 PLAY mandag aften klokken 20.30.

- Vi skal lege lidt. Nu skal vi have et par af dine hemmeligheder.

Sådan indledte den tidligere landsholdsfløj og nu ekspert Anders Eggert, da han mødte Niklas Landin søndag eftermiddag til landsholdets træning.

Den danske landsholdsmålvogter havde indvilliget i at fortælle nogle af de ting, han gør, når han står i en straffekastsituation. Et sted på banen, hvor han ofte har stået over for Anders Eggert - både til landsholdstræning og i Bundesligaen.

Du kan se hele samtalen i videoen over artiklen.

Herunder kan du læse samtalen med Niklas Landin

Eggert: - Er det vigtigt for dig at have bolden inden et straffekast?

Landin: - Nej, men jeg har den ofte. Det er efter, der er en, der har rodet rundt i feltet og måske brændt. Og så har jeg tit bolden. Hvis det er en skytte som dig, der godt kan lide at lave lidt finurligt, kan jeg godt finde på at lave en skruebold ud til dig, så du har det oppe i hovedet. Ikke at du tænker, at jeg har lavet en skruebold, men så har du det måske inde i overvejelserne. ”Ja, det var en meget god skruebold, målmanden lavede til mig. Det kan være, jeg skal lave den.”

Eggert: - Hvor meget er video, og hvor meget er situation?

Niklas Landin: - Til det her mesterskab har vi faktisk haft utrolig lidt adgang til video, så jeg har nærmest ikke set nogen skytter på straffe. Nu er vi så heldige, at de skytter, der stiller sig på straffestregen, er nogle, jeg har spillet mod før.

Eggert: - Jeg tænker, da Miha Zarabec (klubkollega fra Kiel, red.) skal skyde, at I må da have skudt til træning?

Landin: - Ja, få gange. Og han har også lavet den der (skruebold, red.). Og jeg snakkede også med ham om aftenen efter kampen, hvor han siger: ”Den der havde du ikke regnet med.” Og jeg siger: ”Nej, det havde jeg ikke. Men du lavede den tilpas langsomt til, at jeg kunne nå at reagere.”

Man skal gøre sig umage, hvis man vil passere den danske målmand - også på straffe. Video: TV 2 SPORT

Eggert: - Hvad tænkte du om straffekastet?

Landin: - At det var et dårligt skud.

Eggert: - At det var dårligt udført?

Landin: - Og det var han også enig med sig selv i. Den var for langsom, og den var ikke langt nok ude.

Eggert: - Brugte du nogensinde at lokke mig til noget? Hvad brugte du for eksempel min finte på? Du vidste jo, at der ville komme en finte. Hvad brugte du den til?

Landin: - At stå stille og gøre dig lidt mere nervøs. Hvis jeg nu laver et udfald på din finte, viser jeg også, at det der skud er jeg i hvert fald klar på. Og med det udfald kan du så se, at der er plads i højre hjørne. Eller det dækkede han ikke på udfaldet, så går han derop næste gang. Så hvis jeg bare står stille, glor på dig og håber, at du ikke tager skuddet på skudfinten, kan det være, at du bliver lidt nervøs for og tænker ”han ved, hvad jeg gør.”