EM håndbold

Lindberg er tilbage på landsholdet - her er seks ikoniske øjeblikke fra karrieren

Den rutinerede fløjspiller Hans Lindberg er nu en del af truppen i Ungarn for at deltage ved EM. Selvom han troede, landsholdskarrieren var slut.

Man skal aldrig sige aldrig - og specielt ikke i sport.

40-årige Hans Lindberg havde "afskrevet" et comeback til landsholdet. Et landshold, han har spillet imponerende 273 kampe for, hvorfor han er den spiller i historien med næstflest landskampe. Kun overgået af Lars Christiansen.

De mange kampe vidner om en stor rolle på landsholdet, og det må man sige, han har haft. Men efter fravalg til både VM og OL i 2021 forventede fløjspilleren ikke flere opkald fra landstræner Nikolaj Jacobsen. Men pludselig kom det, og han fik få minutter på banen mod Slovenien lørdag aften.

Johan Hansen blev småskadet, og derfor er Hans Lindberg nu tilbage i rødt og hvidt. I den anledning har TV 2 SPORT været en tur i arkivet for at finde de største øjeblikke i Lindbergs landsholdskarriere.

Hans Lindbergs ikoniske øjeblikke

  1. Rasende spaniere jagtede Lindberg

   Hans Lindberg var hovedpersonen i en ganske speciel afslutning, da Danmark i 2011 spillede VM-semifinale mod Spanien.

   Kampen var reelt afgjort ved stillingen 27-24 med 14 sekunder igen, da Lindberg fik chancen for at score få sekunder før tid.

   Alligevel fejrede han sin scoring - et elegant maskeret lob - med en kæmpe jubel. Jublen blev dog for meget for flere spanske spillere, der følte sig ydmyget af fejringen, hvorfor de jagtede Lindberg efter slutfløjtet.

  2. Afsted Lindberg!!!

   Et gyldent citat kan sidde indprentet i hjernen for altid, og for mange danske håndboldfans vil følgende måske være i den kategori:

   - Kom afsted!!! Kom Lindberg!!!

   Ordene kom fra TV 2 SPORTs kommentator Thomas Kristensen med fem sekunder igen af EM-kampen mod Makedonien i 2012. Stillingen var 32-32, Lindberg skulle nå at score, hvis Danmark skulle bevare et spinkelt håb om at gå videre.

   Og det gjorde han så. Danmark vandt kampen - og gik videre.

  3. Stod i feltet ved overlegen scoring mod Sverige

   Der var dansk eufori for alle pengene, da Hans Lindberg afgjorde det nordiske brag mod Sverige ved VM i 2017 i de sidste sekunder til 27-25.

   Efterfølgende var det dog tydeligt at se, at Lindberg klart stod i feltet, inden han fik sendt den afslutning af sted, der siden endte i det svenske mål.

   Det var Lindberg helt enig, fortalte han kækt:

   - Jeg når bare at tænke, jeg skal lave mål. Jeg synes, målmanden stod lidt langt inde mod stolpen, så jeg prøvede lykken med en skruebold, og det gik fint.

   Lars Christiansen siger oppe i studiet, at du stod i feltet?

   - Lars ved også godt, at når man kommer i den alder, som jeg nu er i nu, så har man lige et halvt sekunds goodwill hos dommerne om, at man lige må være på vippen. Så den er tvivlsom, sagde han med et smil.

  4. Lindberg indskiftet til kæmpe jubelbrøl i VM-finalen

   Lindberg blev skadet undervejs i VM-slutrunden i 2019, men han blev imidlertid skavanken kvit i løbet af turneringen og var derfor igen til rådighed for landstræneren.

   Sidst i turneringen besluttede Nikolaj Jacobsen sig for at skifte ham ind i truppen igen, hvorfor han kunne gøre "comeback" i finalen, der blev spillet i Boxen i Herning.

   Tilskuerne havde tydeligvis savnet ham, og der lød et øredøvende jubelbrøl, da han trådte ind på banen.

  5. Kronprins Frederik overrækker Lindberg guldmedaljen

   Kronprins Frederik overrakte Hans Lindberg VM-guldmedaljen fra 2019 og gav ham efterfølgende et stort kram. Både Lindberg og de danske spillere brød ud i et stort grin efterfølgende.

  6. Endnu en tur på balkonen

   Vi tager lige endnu et højdepunkt fra VM-fejringen i 2019.

   Her skulle håndboldherrerne hyldes på rådhus-balkonen i København, som det hører sig til. Hele holdet havde været ude og modtage befolkningens hyldest én gang, men Hans Lindberg kunne simpelthen ikke få nok.

   Lindberg tog derfor lige en ekstra solotur - til stor glæde for danske fans.