EM håndbold

Mikkel Hansen kaldte Kirkeløkke ud til sidelinjen, og så stak Danmark af

De danske håndboldherrer fik en forfærdelig start og kom bagud 0-4, men så begyndte Niclas Kirkeløkke at storspille, og resten af holdet fulgte trop.

Det siges, at uheld sjældent kommer alene. Det gør mål heller ikke.

To påstande, der blev bevist, da Danmarks håndboldherrer mandag aften spillede den sidste kamp i det indledende gruppespil mod Nordmakedonien.

Særligt én spiller oplevede både enorm utur og enorm optur i løbet af ganske få minutter.

Alt i alt endte det med en samlet dansk optur, da de uden de store problemer fik den bedst mulige indgang til mellemrunden med den tredje sejr på stribe.

Se alle EM-resultater her - eller få et overblik over stillingen i alle grupper.

Allerede inden kampen stod det klart, at den var uden pointmæssig betydning. Danmark var sikre på at få to point med videre – uanset udfaldet.

At Danmark ikke havde andet end æren at spille for, var i dén grad at se på de spillere, der entrerede halgulvet i Debrecen, da klokken nærmede sig 20.30.

Mathias Gidsel, Henrik Møllgaard, Niklas Landin og Magnus Saugstrup – fire af Danmarks stærkeste kort – blev alle sparet. Til gengæld fik spillere som René Antonsen, Jannick Green, Aaron Mensing muligheden for at vise sig frem.

Frygtelig start

Og så skal vi til den førnævnte utur. Niclas Kirkeløkke var første mand på banen, og han skulle vise sig at få lidt af en hovedrolle i de første 30 minutter.

For Rhein-Neckar Löwen-spilleren havde taget skudarmen med i tasken, da han først på aftenen satte kursen mod arenaen. Problemet var bare, at den var skruet uheldigt på i de første minutter.

Tre gange forsøgte han sig, og tre gange blev han pillet af en storspillende Nikola Mitrevski i det makedonske mål. En frygtelig start for den 27-årige fynbo. Det fik han lavet om på.

Generelt havde de danske reserver svært ved at få det til at spille. Afslutningerne blev brændt, og i den anden ende fik Kevin Møller ikke fat på noget.

Fem minutter spillet. 0-4.

Kirkeløkkes store comeback

Der skulle ske noget. Det vidste Mikkel Hansen, der rejste sig fra bænken og kaldte Niclas Kirkeløkke ud til en hurtig bemærkning.

Niclas Kirkeløkke fik en forfærdelig start på kampen mod Nordmakedonien, men efter Mikkel Hansen havde givet ham en kort besked, begyndte han at bombe løs. Video: TV 2 SPORT

Hvad der blev sagt, er endnu uvist. Men noget kunne tyde på, at det var et godt råd, for det hjalp. Nu til opturen.

Få øjeblikke senere steg bagspilleren igen til vejrs, og denne gang blev bolden med fuld appel sendt op i fjerneste målhjørne.

Og så var han i gang. Danmark scorede fem mål i træk – og fire af dem var med Niclas Kirkeløkke som bagmand. En uhyggelig revanche.

Danmark fik stille og roligt kontrol over makedonerne, og da haluret passerede 22 minutter, sørgede Magnus Landin for, at de hvidklædte danskere for første gang kom foran med tre.

På bænken havde landstræner Nikolaj Jacobsen besluttet sig for, at alle danskere skulle i kamp.

Rotation, rotation, rotation

For første gang i slutrunden blev Aalborg-spilleren René Antonsen sendt på banen, ligesom den rutinerede Hans Lindberg også var foretrukket. Sidstnævnte fik desuden scoret sit første mål, siden han i fredags blev indkaldt til landsholdet.

De danske håndboldherrer holdt makedonerne på afstand, og dermed kunne de gå til pause med en 15-11-føring.

Nikolaj Jacobsen fortsatte rotationen fra begyndelsen af 2. halvleg. Aaron Mensing blev sendt på banen til sin slutrundedebut, og han skulle bare bruge et enkelt minut, før han takkede for tilliden med sit første mål.

Danmark fortsatte den koncentrerede indsats.

Emil Jakobsen blev også sendt på banen, og det udnyttede han til at udbygge sin imponerende stime af mål uden afbrændere på det danske landshold. 30 mål i træk i de seneste seks landskampe. Vildt.

Jakobsen sendte Danmark foran med otte mål.

Alle danskere kom i kamp, da endnu en storsejr blev sikret

Kun én dansker manglede at komme i spil. Det kom han. Med et kvarter tilbage blev Jannick Green sendt på banen.

Første aktion var et straffekast. Det blev reddet. Ja, det var, som om der var noget, der skulle forløses efter knap to ugers coronaisolation.

Alle 21 danske spillere, der er med i Ungarn, har nu fået spilletid inden de kommende kampe i mellemrunden.

Som minutterne skred frem i Főnix Arena, blev kampen mere og mere ensidig. Danmark løb makedonerne over, og med otte minutter igen var de foran med 28-17.

Til taktfaste klapsalver fra et par hundrede tilskuere i rødt og hvidt blev en sejr på 31-21 stensikkert kørt i land.

Og Niclas Kirkeløkke? Ja, han noterede sig for i alt ni fuldtræffere. Flest af alle danskere.