EM håndbold

Møllgaard har pådraget sig skade, han skal leve med resten af karrieren

For meget løb på asfalt under coronanedlukningen blev dyrt for Danmarks forsvarsgeneral.

Coronapandemien, der efterhånden har hærget verden i to år, har sat fysiske spor hos landsholdsspiller Henrik Møllgaard.

Under coronanedlukningen var det, man har taget for givet, blevet taget fra en. I Møllgaards tilfælde betød det, at han skulle holde formen ved lige uden mulighed for at komme i en hal eller i et styrkecenter.

Den opgave endte med at give varige mén for forsvarsgeneralen og hans knæ.

- Jeg har fået lidt med knæet efter den første coronanedlukning, fordi jeg simpelthen løb for meget på asfalt, og det kommer jeg så til at skulle trækkes med resten af mit håndboldliv, siger Henrik Møllgaard til TV 2 SPORT.

For meget selvtræning

Under nedlukningen følte han et stort behov for at holde sin krop i gang, og det blev den. Måske for meget set i bagklogskabens klare lys.

- Løsningen har været en masse selvtræning med egen krop i hus og have og så egentlig bare at få løbet. Og der har jeg måske egentlig løbet mere, end hvad godt var, og så meget løber jeg heller ikke.

- Når man tager styrketræningsdelen væk og lægger en masse dårlig belastning på, blev det simpelthen for meget for mit knæ. Den spidsbelastning med håndboldbevægelser og en masse styrketræning, min krop har været vant til, og som har gjort min krop stærk, var væk, siger Henrik Møllgaard.

Kroppen knirker

Aalborg-spilleren stiller store krav til sig selv, selvom han på andendagen af 2022 fyldte 37 år.

Alderen betyder, at han har måttet lægge sin dagligdag om, så kroppen kan følge med hovedet. Derfor er en sommerferie med tre ugers pause ikke længere noget, Møllgaard kan glæde sig til.

- Der skal ikke mere end et par dage til, før at jeg godt kan mærke, at det hele sådan knirker lidt, og det hele er bare en lille smule sværere. Så håndbold er måske sådan i højere grad blevet fast arbejde for mig - at jeg rent faktisk skal holde kroppen i gang, så har jeg det egentlig bedst.

Trods knirken og knæproblemer står Henrik Møllgaard stadig oprejst som en vigtig brik på det danske landshold, der spiller den tredje kamp ved EM mandag aften.