EM håndbold

Vital misforståelse opdaget - Sverige fik fejlagtig besked

En misforståelse mellem EHF og de slovakiske EM-arrangører har mandag skabt forvirring i forbindelse med en positiv test.

Sverige har fået en forfærdelig start på en afsindigt vigtig dag, hvor deres EM kan få en brat afslutning.

Viceverdensmestrene har nemlig måttet skifte ud i truppen, efter at Magdeburg-højrefløjen Daniel Pettersson har afleveret en positiv coronaprøve. Det skriver det svenske håndboldforbund i en pressemeddelelse.

Landstræner Glenn Solberg har derfor ringet til Füchse Berlin-fløjen Valter Chrintz, der er på vej til Slovakiet.

Svenskerne har en vital opgave foran sig mandag aften, hvor de møder Tjekkiet i kampen om den sidste plads videre fra gruppen. Taber Sverige, er de ude.

- Det er ligesom en finale i aften, hvor vi spiller om en plads i mellemrunden, og vi vil gøre, hvad vi kan for at gøre Valter klar til at spille til aftenens kamp. Forholdene ændrer sig dagligt for mange hold, og jeg føler med Daniel, som fik den triste nyhed, at han må forlade holdet indtil videre. Jeg håber, vi kommer så langt i turneringen, at både Max og Daniel kan komme tilbage, siger landstræner Glenn Solberg og henviser til Max Darj, der tidligere har afleveret en positiv coronaprøve.

21-årige Calter Chrintz har spillet 27 A-landskampe og var en del af det svenske mandskab, der tabte VM-finalen til Danmark i Egypten sidste år.

Misforståelse er godt nyt for svenskere

I pressemeddelelsen skrev svenskerne i første omgang, at reglementet fra det europæiske håndboldforbund, EHF, dikterede, at Daniel Pettersson skulle sidde ude i minimum otte dage i stedet for de fem dage, der tidligere har været protokollen.

Men der har været tale om en misforståelse, oplyser det svenske håndboldforbund til TV 2 SPORT.

- De nye direktiver, vi modtog under kampen i forgårs, hvor det pludselig blev ændret, så en spiller tidligst kan vende tilbage til at spille på den ottende dag efter bekræftet covid-smitte, er ikke korrekte. Det er baseret på en misforståelse mellem de slovakiske arrangører og EHF, skriver forbundet.

TV 2 SPORT har været i kontakt med EHF, der bekræfter, at forvirringen skyldes en misforståelse.

Dermed skal Daniel Pettersson blot sidde isoleret i fem dage, hvis han kan teste negativ i en PCR-test. På sjettedagen kan han igen spille - igen mod en negativ PCR-test.

Det betyder, at Daniel Petterson i bedste fald kan være klar til Sveriges anden kamp i mellemrunden, hvis de går videre fra det indledende gruppespil. Tidligere stod han til at misse de to første kampe.