EM håndbold

Derfor er Ungarns exit dårligt nyt for EM

TV 2 SPORTs håndboldeksperter Bent Nyegaard og Daniel Svensson er enige om, at det er skidt for slutrunden, at Ungarn allerede er ude af turneringen.

Inden slutrunden var forventningerne kolossale, og det gør blot virkeligheden endnu mere barsk.

Faktum er nemlig, at værtsnationen Ungarn er ude af EM allerede efter gruppespillet. Det blev en kendsgerning, da mandskabet med 20.000 fans i ryggen tirsdag tabte 30-31 til Island.

Slutrunden lider et knæk nu

Daniel Svensson

Det ærgrer TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard, for selvom han har stor respekt for Islands præstation, er kampens udfald dårligt nyt for slutrunden som helhed.

- Det er det værst tænkelige udfald for værtsnationen, at holdet ikke engang kvalificerer sig til mellemrunden. Det er skidt for ungarsk håndbold, og det er skidt for EM-turneringen.

- Men det er fantastisk af islandsk håndbold, at de tager herned foran 20.000 mennesker og vinder en så afgørende kamp, siger Bent Nyegaard.

Slut med fyldte arenaer

Årsagen til, at Ungarns exit er dårligt nyt for EM, skyldes en faldende interesse for værtsnationen, og at der dermed kommer flere tomme sæder i resten af turneringen.

Det fortæller TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson.

- Jeg synes, det er skidt for EM. Vi får ikke længere mulighed for at se en udsolgt arena med 20.000 mennesker, og det havde vi gjort, hvis Ungarn var gået videre. Så havde der været garanti for fyldte haller, når Ungarn skulle spille.

- Derfor er det klart, at slutrunden lider et knæk nu - specielt fordi vi har været vidne til en så fantastisk stemning, når Ungarn har spillet, siger Svensson.

Ungarns nederlag til Island betyder, at Island avancerer videre fra gruppen som nummer et. Dermed venter torsdag et opgør mellem Danmark og Island i de to nationers første mellemrundekamp.

Få overblikket over Danmarks mellemrundegruppe her.