EM håndbold

Dét sagde Mikkel Hansen til Kirkeløkke - og det er typisk ham, siger kollega

Niclas Kirkeløkke fik en mareridtsstart på kampen mod Nordmakedonien, men så gav Mikkel Hansen ham et godt råd. Og så endte Kirkeløkke som topscorer.

Det startede katastrofalt. Både for Danmark og specielt for Niclas Kirkeløkke, der ellers havde fået chancen fra start.

Højrebacken indledte mandag aftens kamp mod Nordmakedonien med tre afbrændere, og pludselig var Danmark nede med 0-4. Men så rejste Mikkel Hansen sig fra bænken og tog fat i Niclas Kirkeløkke.

Hvad sagde Mikkel Hansen til dig?

- Han sagde, at jeg skulle prøve at skyde i midten af målet, fordi han (Nikola Mitrevski, den makedonske målmand, red.) gik meget tidligt hver gang. Det gjorde jeg i skuddet to gange efter, og så gik han til en side megatidligt. Og så var den bare inde.

Og inde var den så sandelig også. Efterfølgende scorede Niclas Kirkeløkke efter behag, og danskeren endte med at lave imponerende ni mål.

Det sikrede ham både topscorertitlen i kampen og prisen som opgørets bedste spiller.

Niclas Kirkeløkke fik en forfærdelig start på kampen mod Nordmakedonien, men efter Mikkel Hansen havde givet ham en kort besked, begyndte han at bombe løs. Video: TV 2 Sport

Ekspert roser Mikkel Hansen for indgreb

GOG-spilleren Anders Zachariassen, der under EM er håndboldekspert for TV 2 SPORT, har et indgående kendskab til Mikkel Hansen fra deres fælles tid på landsholdet, og han er ikke forbløffet over aktionen fra den danske stjerne.

Zachariassen roser samtidig Mikkel Hansen for at turde hive fat i Kirkeløkke, og han fortæller, at Hansen er kendt for sit store overblik i sådanne situationer.

- Mikkel har været god til at gøre den slags ting lidt under radaren, uden at alle nødvendigvis lige lægger mærke til det.

- Når der er sådan nogle situationer, hvor han mærker, at han kan bidrage, så hjælper han folk videre. Ligesom han er god til at give rosende ord, når man gør noget godt, siger Anders Zachariassen.

Nikolaj Jacobsen var ved at skifte Kirkeløkke ud

Selvom det endte lykkeligt for både Danmark og Niclas Kirkeløkke, kunne det nemt være gået helt anderledes. I hvert fald for Kirkeløkke.

Den danske start skulle nemlig ikke have været meget værre, før Kirkeløkke slet ikke havde fået muligheden for at komme ordenligt i gang. For ved stillingen 0-4 overvejede Nikolaj Jacobsen at tage en timeout og sætte Kirkeløkke på bænken.

- Havde vi ikke scoret på det angreb, havde jeg selvfølgelig taget en timeout. Og så var jeg lige ved at give Kirkeløkke et par minutter (på bænken, red.). Han kommer egentlig til nogle frie chancer, men så er han lidt uheldig, at Mitrevski ”gætter” rigtigt, hvis man kan tillade sig at sige det sådan, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT efter kampen.

På trods af den forfærdelige start mistede Kirkeløkke på intet tidspunkt troen på sig selv.

- Jeg vidste, at hvis jeg bare fortsatte, så skulle det nok gå på et eller andet tidspunkt. Og da jeg først fik skudt hul på ham, gik de også ind hver gang. Heldigvis.

Danmark og Niclas Kirkeløkke spiller næste kamp ved EM på torsdag, hvor mellemrunden bliver indledt.