EM håndbold

Hollænder i ekstase: - Vi vidste, vi ville gå videre

EM-turneringens nuværende topscorer Kay Smits var ovenud lykkelig, efter Holland for første gang nogensinde spillede sig i mellemrunden ved et EM.

Med en snæver sejr over Portugal er Holland videre til mellemrunden, og det skabte enorm glæde blandt de hollandske spillere.

Specielt holdets store profil Kay Smit havde svært ved at styre sin begejstring efter slutfløjt.

- Mine tanker er over det hele. Jeg er så fucking glad. Det var vores mål fra starten, og at det lykkes, er så kæmpestort. Vi er så stolte, siger han til TV 2 SPORT.

Vi har så mange gode spillere, som ingen kender

Kay Smits

På trods af at Holland aldrig før har avanceret videre fra et gruppespil ved EM, viste de tidligt i gruppespillet, at holdet har potentiale.

Nu fortæller Smits oven i købet, at mandskabet allerede inden slutrunden forventede at gå videre fra gruppespillet.

- Før turneringen vidste vi, at vi ville komme videre. Det skyldes, at vi kender hinanden godt, og at vi kender os selv. Vi kæmper røven ud af bukserne, og vi har det så sjovt med at spille sammen.

- Vi vidste, at vi har stor kvalitet. Alt var muligt i den her gruppe, det kan man se, for alle kunne vinde over hinanden. Det var så spændende, og at vi står her nu - i mellemrunden - er kæmpestort for Holland.

Vi har hinanden

Nu er Holland så videre blandt de bedste 12 nationer ved slutrunden, og selvom de hollandske spillere ikke repræsenterer verdens største klubber, er mandskabet ifølge Smits fyldt med kvalitet.

- Vi har ingen stjerner, men vi har hinanden. Vi kæmper sammen, og vi er virkelig gode. Vi har så mange gode spillere, som ingen kender.

- Måske skal mange klubber kigge på vores spillere og se, hvor og hvordan de spiller, for vi har nogle rigtig dygtige spillere, slutter en tydeligt lykkelig Smits.

Holland er havnet i mellemrundegruppe 1, hvor blandt andet Danmark venter. Den kamp spilles mandag, og det fulde overblik over Danmarks program for mellemrunden kan findes her.