EM håndbold

Holland overrasker i drama - og fuldender Danmarks gruppe

Det står nu klart, hvilke fem hold der parres med Danmark i EM-mellemrunden.

Der var nok ikke mange, der havde troet på, at Holland ville avancere fra en gruppe med Island, Portugal og de ungarske EM-værter.

Holland, nationen uden en herreliga fyldt med fuldtidsprofessionelle, har dog netop fuldent sensationen efter en sejr over Portugal i et ægte drama.

Portugal kunne avancere med en sejr på to mål eller mere, mens alle andre resultater ville sende hollænderne videre. Med to minutter tilbage var det helt lige, og de sidste minutter blev yderst dramatiske. En kontroversiel to minutters udvisning hjalp hollænderne, der holdt stand og vandt med et enkelt mål.

- De smider både Ungarn og Portugal ud. Det er nogle vilde resultater, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard efter slutfløjtet.

Holland indledte EM med en overraskende sejr over EM-værterne fra Ungarn, og tirsdag aften gjorde de kunststykket endnu mere beundringsværdigt.

Her blev Portugal besejret, og det var endnu en gang med en sprudlende Kay Smits i hovedrollen, hvor han noterede sig for otte scoringer.

Sejren betyder, at Island og hollænderne avancerer fra Gruppe B, som blev endestationen for Ungarn og Portugal.

Det giver følgende mellemrunde, hvor Danmark, Island og og Frankrig har det bedste udgangspunkt: