EM håndbold

- Jeg skal vænne mig til den her smerte, siger Gidsel

Mathias Gidsel er optimistisk omkring sine muligheder for at være klar til mellemrunden ved EM.

Særligt ét billede var bekymrende efter lørdagens sejr over Slovenien.

Billedet, hvor Mathias Gidsel sad med et håndklæde over hovedet og vred sig i smerte. Det gjorde han, fordi at han fik flere slag i maveregionen.

Derfor fik landsholdsstjernen som forventeligt en plads på tribunen, da Danmark bankede Nordmakedonien i den sidste gruppekamp mandag aften.

Inden opgøret gav Gidsel en lille status på skadessituationen:

- I går (søndag, red.) var en hård dag, og det var svært at komme op af sengen. Det er klart, at jeg nok har fået et lidt hårdere slag end først forventet mod Slovenien, men det er heldigvis bedre i dag (mandag, red).

- Med den her ekstra frie kamp og to hviledage er jeg sikker på, at jeg nok skal blive klar til den første kamp i mellemrunden.

Så du lover, at du er klar torsdag?

- Jeg vil ikke stå og love noget, for jeg kan ikke vide, hvordan det går de næste dage. Men jeg er ikke så bekymret, som jeg var i går (søndag, red). Jeg skal nok også vænne mig til tanken om, at det her slag og den her smerte i ribbenene vil følge mig i resten af slutrunden.

- Men lidt smerte kan man sagtens tage med, når man står midt i en EM-slutrunde. Det tager jeg gerne med, siger Gidsel med et smil under sin maske.

Sprudlede uden Gidsel

Gidsel fik en fortjent pause, da Danmark snuppede en timålssejr over Nordmakedonien.

Det samme gjorde Niklas Landin, Magnus Saugstrup og Henrik Møllgaard. Johan Hansen er stadig en del af EM-lejren, men er lige nu uden for selve truppen, hvorfra der kan vælges spillere til kampene.

Spillere som Mikkel Hansen, Lasse Svan, Rasmus Lauge og Mads Mensah var udtaget til kampen, men forblev det meste af tiden på bænken. Landsholdets næstbedste viste også, at de er blandt verdens bedste, og efter sejren var TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard ude med store roser i sin karakterbog.

- Halvvejs inde i anden halvleg begyndte landsholdet at vise skabelonhåndbold, når det er bedst. Niclas Kirkeløkke, Aaron Mensing og Jacob Holm er nogle af de storskytter, som Nikolaj Jacobsen skal arbejde med de næste år.

- De viste i dag, at der er meget, meget stor kvalitet på det danske landshold, selv når vi kommer lidt ned i rækkerne, skrev Nyegaard i sin karakterbog.

Landsholdet spiller første kamp i mellemrunden torsdag aften, og du kan som altid se med på TV 2 og TV 2 PLAY.