EM håndbold

Målmand i chok - nu vil han møde Danmark i finalen

Montenegros målmand både græd og smilede efter sejren over Slovenien, der har sikret en plads i mellemrunden.

Sejren var så forløsende, at de næsten ikke kunne stoppe med at juble igen.

Montenegro sikrede sig højst overraskende en billet videre til mellemrunden, da de besejrede Slovenien med 33-32 mandag aften.

Det er første gang i Montenegros historie, at de er videre til mellemrunden, og derfor var lykkerusen også tydelig at mærke i mixed zone efter kampen.

- Vi har turneringens største hjerte. Ingen har et større hjerte end os. De (Slovenien, red.) har bedre spillere, mere klasse, men ikke vores hjerte. Vi troede på det, da vi var bagud med fire og foran med én. Og alle bidrog til kampen på deres egen måde, siger målmanden Nebojsa Simic til TV 2 SPORT.

- Det er bare en fantastisk følelse. Jeg både smiler og græder. Jeg ved ikke, hvad jeg skal. Jeg er i chok.

Så hvad drømmer du om nu?

- Jeg drømmer om at møde Danmark i finalen og slå dem. Det er min drøm nu. Hvorfor drømme småt?, siger Simic.

Spillerne er nogle soldater, der bare gør, hvad der bliver sagt til dem

Zoran Roganović, montenegrinsk landstræner

Er stolt over spillerne

Det montenegrinske landshold har været igennem en hård periode – både inden og i starten af EM. Positive coronatilfælde har påvirket holdet, men Montenegros svenske landstræner, Zoran Roganović, hylder sine spillere for, at de har formået at komme tilbage.

- Det er helt utroligt. Det er det største, vi nogensinde har præsteret i Montenegro. Det betyder enormt meget for os efter det helvede, vi har været igennem, siger Roganović til TV 2 SPORT.

- Jeg er så stolt over spillernes indsats. Jeg har ingen ord, der kan beskrive det her hold, som jeg har trænet i nogle år. Spillerne er nogle soldater, der bare gør, hvad der bliver sagt til dem.

Der var ikke mange, der havde regnet med at Montenegro ville slå Slovenien i den direkte duel om en plads i mellemrunden. Video: TV 2 SPORT

Danmark og Montenegro fra gruppe A bliver nu parret med gruppe B og C i mellemrunden. Frankrig og Kroatien bliver to af modstanderne, imens alle hold i gruppe B kan nå at gå videre.

Stillingen i gruppe B kan du se herunder: