EM håndbold

Scorer igen på ulovligt straffekast – og han har tænkt sig at blive ved

Montenegro leverede en stor sensation, da de vandt over Slovenien og spillede sig videre. Dog overså dommerne en stor fejl i kampens slutfase.

EM er stadig på et tidligt stadie, men dommerfejlene hober sig allerede op.

Efter Danmarks åbningssejr var Montenegros Milos Vujovic i fokus, fordi han ganske tydeligt var overtrådt på et straffekast mod Niklas Landin.

Det samme var tilfældet mandag aften, og her var den sportslige betydning enorm. Montenegro og Slovenien spillede en direkte duel om videre avancement fra Danmarks EM-gruppe.

Montenegro var længe bagud, men i kampens afslutning kæmpede montenegrinerne sig flot tilbage. Efter 55 minutter udlignede Montenegro til 31-31 efter et straffekast, hvor Vujovic nok en gang overtrådte reglementet uden at blive opdaget.

- Det er en klokkeklar fejl. Det er anden gang i turneringen, at han laver den, og lige netop det her tidspunkt er ekstremt vigtigt. Det er skidt for håndbolden, at de her fejl bliver overset, siger håndboldspiller Anders Zachariassen, der fungerer som ekspert hos TV 2 SPORT under slutrunden.

Dommerne bliver nødt til at se det. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Det er jo ikke et regulært mål

Uhr Kastelic, slovensk landsholdsmålmand

Reglerne er klare og tydelige.

Når et straffekast skal afvikles i håndbold, må skytten ikke løfte sit standben, indtil afslutningen er sendt afsted. Den regel overholdt Vujovic dog ikke.

Se videoen af straffekastet øverst i artiklen.

'Dommerne skal se det'

Fejlen frustrerer selvsagt Sloveniens Urh Kastelic, der stod i målet, da Vujovic udlignede til 31-31.

Jeg ved på det tidspunkt, at det bliver et nøglemoment i kampen

Milos Vujovic

Det giver han udtryk for efter kampen, hvor TV 2 SPORTs reporter i hallen tog en snak med ham og viste en video af det fejlagtigt udførte straffekast.

- Dommerne bliver nødt til at se det, men det er jo altid sådan i håndbold. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Det er ikke et regulært mål, siger den slovenske keeper til TV 2 SPORT umiddelbart efter kampen og uddyber:

- Han hopper jo, så det er da en fordel. Det er naturligvis svært at se for dommerne, fordi de ikke kigger på fødderne. Jeg synes, at det er et generelt problem. Folkene fra videorummet bliver jo nødt til at informere dommerne, lyder opfordringen fra sloveneren.

Montenegros Milos Vujovic var efter kampen lykkelig, fordi sensationen var en realitet. Det var faktisk det vigtigste for ham.

Hovedpersonen selv havde derfor heller ikke behov for at lyve omkring situationen. Han er udmærket godt klar over, hvad der foregår, fortæller han til TV 2 SPORT.

- Jeg ved på det tidspunkt, at det bliver et nøglemoment i kampen. Jeg lavede en virkelig god finte, og i sidste ende scorede jeg. Hvis du kigger efter på alle mine straffekast og kigger på min fod, ser du, at det her er et af de allerbedste straffekast.

Er du klar over, at du også gjorde det mod Danmark?

- Ja, det er jeg. Den løfter sig måske i et halvt sekund, så dommerne har ikke en chance for at se det. Jeg kan bare sige, det er et rigtig godt straffekast, siger han med et smil.

Ret skal også være ret. Milos Vujovic udførte også straffekast i kampen mod Montenegro, som blev udført korrekt. Han sluttede kampen med tre straffescoringer på fire forsøg.

En kæmpe sensation

Montenegro vandt 33-32, men var undervejs bagud fire mål flere gange. I anden halvleg førte Slovenien på et tidspunkt 23-19.

Derfor er TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen også ganske overrasket over, at kampen endte med en montenegrinsk sejr.

- Det er en kæmpe, kæmpe sensation, at Montenegro vinder og går videre, siger eksperten.

Montenegro følger derfor med Danmark over i mellemrunden.