EM håndbold

21-årig leverede præstation, der var ”komplet vanvid”

Unge Julian Köster imponerede på et coronaramt tysk landshold. Han scorede seks mål og blev kampens spiller.

Han tog imod prisen med det bredeste smil, der nok ikke var set større i Bratislava den aften.

21-årige Julian Köster imponerede stort for det tyske landshold, da han fik chancen mod Polen tirsdag aften og blev kåret til kampens spiller. Tyskerne er ramt af yderst omfattende coronasmitte, og det betød at Köster, der til dagligt spiller i 2. Bundesligaen, fik chancen.

Den udnyttede han til fulde med seks mål – og med store aktioner i forsvaret og angrebet. Og det er ikke for meget at sige, at præstationen blev skamrost efter kampen.

- Jeg vil virkelig gerne hylde ham. Det, Julian viste, var komplet vanvid, siger holdkammeraten Christoph Steinert til express.de.

- Det gør han hver dag

Köster er den yngste mand i den tyske landsholdstrup. Han er født i Bielefeld og har siden 2020 spillet i 2. Bundesligaen for VfL Gummersbach.

Han var den store overraskelse, da den tyske landsholdstrup blev annonceret i slutningen af 2021.

Lyn-analyse

Det var en fuldstændig vanvittig præstation. Det var så imponerende. Det, der imponerede mig, var, at han kunne så mange ting. Det var løbeskud, hopskud, indspil, overblik, gennembrud. Han gled virkelig godt ind i det tyske spil. Det er altså en mand, der ligger og spiller i den næstbedste tyske række. Han var meget imponerende. 

I det tyske medie Kicker bliver Köster beskrevet som "et vidunderbarn" og får positive ord med på vejen af landstræner Alfred Gislason.

- Jeg er ikke overrasket. Det gør han hver dag. Jeg tror, at jeg har set alle hans kampe i Gummersbach i det seneste halvandet år. Det er ikke kun hans mål, men også hans overblik, der er imponerende. På trods af sine 2,01 meter, er han utrolig god en-mod-en.

En rutsjebanetur af følelser

Köster selv er lykkelig for den måde, kampen forløb på – selvom dagen ikke startede så godt.

- Det var en rutsjebanetur af følelser i dag (tirsdag, red.). Om morgenen var der yderligere positive prøvesvar, og her til aften leverede vi en fremragende holdpræstation mod Polen, sagde den unge spiller efter kampen.

Tyskland har to point med over i mellemrunden, hvor de skal møde Spanien, Norge og Sverige.

Tyskerne møder spanierne i første kamp torsdag klokken 18.00. Den kamp kan du se på TV 2 PLAY.