EM håndbold

Danmark har stor fordel, mener Gudmundur

Det er ikke alle i den danske lejr, der er helt enige med den islandske landstræner.

Se EM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her

Når Danmark og Island mødes i den første kamp ved mellemrunden torsdag, har det danske landshold en klar fordel.

Det mener den islandske landstræner, Gudmundur Gudmundsson, i hvert fald. Danskerne var senest i kamp mandag, mens Island spillede tirsdag.

I havde en tæt kamp tirsdag – Danmark har haft to hviledage. Tror du, det har nogen betydning?

- Ja ja, selvfølgelig. Det har en betydning. Det er uden tvivl, siger 'Gummi' og fortsætter:

- Det er nemmere for Danmark. Det betyder utroligt meget. Vi havde en meget hård kamp tirsdag. Alle vores kampe har været meget, meget hårde. Sådan har det ikke været for Danmark. Det var nemme kampe de fleste af dem. Så fik de to dage til at hvile, så det er en stor forskel, konkluderer den islandske landstræner.

Island vandt sin pulje, men to af kampene blev vundet med blot ét mål.

Værterne fra Ungarn skuffer fælt, og er ude af året EM-slutrunde. Video: TV 2 Sport

Dansk lejr er enig - og dog

De danske spillere og Nikolaj Jacobsen er tilbøjelige til at være enige med den tidligere danske landstræner. Om end de ikke er helt så klare i mælet.

Mathias Gidsel

- Jeg tror nu nok, de (Island red.) skal være friske til kampen. Det er stadig tidligt i turneringen, men det er klart, at det ikke er en ulempe at have friske ben, når både vi og Island gerne vil spille hurtigt håndbold. Så nu må vi se, hvem der først bliver trætte. Vi har en ekstra hviledag i benene, som jeg tror godt kan komme til at gavne os, men jeg tror ikke, det ændrer håndboldkampen synderligt. Men det er da kun et plus, jo friskere ben vi har.

Mads Mensah

- Jeg tror ikke, det gør så meget. Vi har været i gang i tre kampe, og det tror jeg alle har kondition og krop til indtil videre. Hvis det overhovedet kunne komme på tale, at det betød det helt store, ville det først være senere i turneringen.

Nikolaj Jacobsen

- Sådan som Gidsel og Saugstrup har haft det, er det fint med to hviledage. Nogle gange er det fint bare at holde momentum og blive i den rytme, man er i. Så det er svært at svare på, om det ene eller det andet er at foretrække. Jeg ved det ikke.

Magnus Saugstrup

- Når kampene falder sådan her, gør det ikke den helt store forskel. Men det er klart, at lidt ekstra hvile jo altid er en lille fordel. Også selvom der er lidt rejse.