EM håndbold

Femtevalget afbrød ferie for at redde Tyskland

Johannes Bitter er en glad mand, efter han pludselig fik comeback på det tyske landshold.

Han har prøvet meget, Johannes Bitter, men at afbryde sin ferie for at stemple ind i landsholdslejren som femtevalg er trods alt nyt for ham.

Det var ikke desto mindre, hvad han gjorde i denne uge, og tirsdag var han med til at sikre en afgørende sejr til vores coronaramte naboer.

- Det har været fantastisk. Jeg skulle ordne så mange ting, efter træneren ringede og sagde, tre målmænd ikke kunne spille. Og det blev til fire. Det har været vildt, siger Johannes Bitter til TV 2 SPORT efter sejren på 30-23 over Polen.

Den rutinerede målmand stødte til den tyske EM-trup tirsdag eftermiddag, hvor han var tilkaldt som afløser, efter Tyskland mandag konstaterede fem nye smittetilfælde med coronavirus. Nogle af holdkammeraterne hilste Bitter og de andre først på i bussen på vej til kampen mod Polen, og andre mødte de først i omklædningsrummet.

- Det er noget af det skøreste, jeg har oplevet i min karriere, siger Bitter, der indstillede sin landsholdskarriere efter OL i 2021.

- Men jeg har lovet træneren, at han kunne ringe, hvis der var virkelig store problemer. Og det var der nu.

Tirsdag aften havde Johannes Bitter syv redninger og en redningsprocent på 25.

- For mig handler det ikke om statistikker. Jeg kom direkte fra ferie, og jeg reddede nogle bolde på vigtige tidspunkter. Vi vandt, og vi havde en virkelig god defensiv i dag, siger han om sin egen præstation.

Med sejren er Tyskland videre til mellemrunden med to point. Resultatmæssigt kunne det altså ikke være endt bedre for tyskerne, der har været hårdt ramt af coronasmitte i forbindelse med mesterskabet.

Mandag aften blev syv spillere meldt ude - fem af dem var nye tilfælde.

Coronaramte tyskere

  • Julius Kühn
  • Hendrik Wagner
  • Kai Häfner (ny)
  • Timo Kastening (ny)
  • Lukas Mertens (ny)
  • Luca Witzke (ny)
  • Andreas Wolff (ny)

De to point giver Tyskland en realistisk mulighed for at spille sig videre fra mellemrunden.

- Det er vi meget glade for. Nu kan vi se fremad, og jeg kan måske endda træne, lyder det muntert fra Bitter.

Tyskland spiller sin første mellemrundekamp torsdag klokken 18 mod Spanien.