EM håndbold

Godt nyt fra Gidsel

Der var opløftende nyheder, da det danske herrelandshold gav interviews dagen før den første kamp i mellemrunden.

Mathias Gidsel har de seneste dage døjet med smerter i maven og ribbenene efter et slag i kampen mod Slovenien lørdag, men nu er der opløftende nyt.

Den 22-årige højre back er nemlig i bedring.

- Det går bedre og bedre. Tiden er med mig, og både maven og ribbenene heler bedre og bedre, så jeg har det godt. Nu skal jeg træne om lidt, og det glæder jeg mig til. Jeg glæder mig også til at spille håndbold torsdag, siger han til TV 2 SPORT.

Det danske hold gav interviews onsdag eftermiddag før træningen, hvor det er planen, at GOG-spilleren skal være med for fuld udblæsning.

- Jeg skal træne fuldt med. Når jeg står her, tænker jeg umiddelbart, at jeg sagtens kan det. Der tænker jeg ikke, der er begrænsninger. Nu må vi se. Det er svært at vide, hvad der sker om en halv time eller en time, men jeg er ret fortrøstningsfuld lige nu.

Danmarks nummer 33 sad over i den sidste puljekamp mod Nordmakedonien, og har derfor kunne hvile sig siden lørdag aften, da kampen mod Slovenien blev fløjtet af.

Ikke nervøs for flere slag

Højrebacken er vant til at tage nogle tæsk i løbet af en kamp, men han er ikke bange for, at islændingene vil teste hans mave og ribben.

Er du nervøs for, at modstanderne giver dig et hak mere, når du har ondt?

- Nej, det er jeg vant til – at de hakker mig lidt ekstra. Jeg vil heller ikke gå på banen, hvis jeg ikke kunne tåle et slag på ribbenene. Så det er jeg ikke så bange for. Det skal jeg nok klare.

- Jeg er også ret fortrøstningsfuld omkring at skulle spille mod Island. Jeg plejer at glemme, at jeg har ondt, når jeg skal spille – og især i så flot en arena som den her. Jeg glæder mig helt vildt meget til at spille håndbold, siger Mathias Gidsel.

Landstræner Nikolaj Jacobsen blev også forholdt Gidsels skadessituation inden træningen. Han er heller ikke synderligt bekymret.

- Det kan altid blive forværret, men det er ikke en skade, der er karrieretruende eller vil holde ham ude i lang tid. Men der er ingen tvivl om, at han højst sandsynligt vil have mere ondt torsdag efter kampen, og så gælder det om at få styret ham – og se om han kan spille med de smerter, siger Nikolaj Jacobsen.

Danmark møder Island torsdag aften klokken 20.30. Du kan se kampen på TV 2 og TV 2 PLAY.