EM håndbold

Islandske profiler ramt af corona før brag mod Danmark

Coronavirussen er nu nået til det islandske hold, der ellers har været uden smittetilfælde indtil nu.

Island har fået problemer før mødet med Danmark.

Tre spillere er således testet positiv for coronavirus før mellemrundebraget torsdag. Det skriver det islandske håndboldforbund, HSI, på sin hjemmeside. Det drejer sig om følgende spillere:

  • Björgvin Páll Gústavsson
  • Elv­ar Örn Jóns­son
  • Ólaf­ur Andrés Gudmunds­son

De positive testsvar betyder, at alle tre med sikkerhed misser kampen mod Danmark. Det er første gang den islandske lejr bliver ramt af coronavirus under slutrunden.

- Onsdag morgen tog vores drenge en kviktest og en PCR-test. Analysen viste tre positive testsvar, og de pågældende spillere er i isolation med milde symptomer.

- Der vil ikke blive indkaldt nye spillere på nuværende tidspunkt, lyder det.

"En markant svækkelse"

Björg­vin Páll Gúst­afs­son er den mest fremtrædende skikkelse af de tre. Han er den spiller, der har spillet flest landskampe på det nuværende landshold. Han har samtidig været førstevalget i buret under den igangværende EM-slutrunde.

Også Elvar Örn Jónsson bliver svær at undvære. Blot fem markspillere har spillet flere minutter end ham under EM.

Ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard er der heller ingen tvivl om, hvor det stiller Island før mødet med Danmark.

- Det er en markant svækkelse af Island forud for en kamp, hvor de i forvejen var undertippet, lyder vurderingen.

Misser flere kampe

Reglerne foreskriver, at spillerne nu skal i isolation i minimum fem dage, før de kan komme i aktion igen. Dermed misser de tre spillere ikke blot mødet med Danmark - de må også sidde ude, når islændingene møder Frankrig lørdag.

Island har gjort det fortrinligt under EM, hvor de har hentet tre sejre i tre opgør.

Den fine stime betyder, at de har to point med over i mellemrunden - akkurat som Danmark. Kun to hold går videre til semifinalerne. Derfor regnes kampen mellem Danmark og Island som et nøgleopgør.

Du kan se kampen mellem de to tophold torsdag klokken 20.30 på TV 2 eller TV 2 PLAY.