EM håndbold

Kroatien prøver at joke med absurd situation

Den kroatiske liste med coronasmittede spillere er så lang, at de er stoppet med at holde styr på den. Dog prøver de at holde humøret højt.

De prøver at få plads til et lille grin midt i alt det triste.

Kroatien er hårdt ramt af positive coronatilfælde under EM, og der er så mange, at de ikke kan tælles på én hånd. Ja, det kroatiske landshold ved faktisk ikke helt selv, hvor mange fingre de skal finde frem for at holde styr på de coronasmittede.

Spillerne ser situationen som værende så absurd, at de ikke kan lade være med at smile lidt af det.

- Vi har virkelig store problemer med covid-19. Vi fik smitten i EM-forberedelsen, hvor én spiller blev smittet, så to spillere - og så kom den ind på holdet, og det er virkelig et problem, siger stregspilleren Marino Maric til TV 2 SPORT.

- Men vi er ti dage inde i det nu, og nu prøver vi at joke lidt med det. ”Hvem kommer til at teste positiv i dag?” Det er lidt sjovt for os, og det skaber en bedre atmosfære. Det er selvfølgelig ikke sjovt, men vi forsøger at holde humøret højt. Det er det eneste, vi kan gøre.

Har indkaldt syv spillere

Maric fortæller videre, at holdet ikke har haft en normal træning i lang tid, da de ikke ved, hvilke spillere der er med den ene dag, og hvem der ikke er.

Tirsdag aften blev der meldt om yderligere to tilfælde, da Mate Sunjic og Nikola Grahovac begge afleverede en positiv prøve. Det kroatiske håndboldforbund skrev ligeledes, at de ikke havde alle svar fra spillerne og frygtede nye tilfælde.

For at kunne stille en slagkraftigt hold til både træning og kamp har cheftræner Hrvoje Horvat tilkaldt syv nye spillere, der er klar til at blive skiftet ind, hvis de positive tilfælde fortsætter.

Svært at fokusere

Den kroatiske cheftræner erkender, at det har været svært at planlægge sig ud af coronatilfælde, så han gør noget ved det, han kan gøre noget ved.

- Det er svært at fokusere på det (de positive tilfælde, red.), så vi fokuserer på håndbolden i stedet. Det sker, når det sker. Og vi kan ikke gøre så meget andet end at fortsætte med vores forbehold og restriktioner, siger Horvat til TV 2 SPORT.

- Men når man ser på træningen, har det store konsekvenser. Vi forsøger at være klare i hovedet og komme videre. Det er ikke optimalt, men vi har ikke tid til at græde over det.

Kroatien er i Danmarks mellemrundegruppe ved EM i håndbold 2022, hvor de først starter med et opgør mod Montenegro, derefter Danmark, inden de slutter af mod Island.