EM håndbold

Mensing havde 48 timer til at vælge mellem Danmark og Tyskland

Hans Aaron Mensing stod pludselig i et vildt dilemma, da han skulle vælge mellem det danske og tyske landshold.

Hvad betyder den tyske nationalmelodi for dig?

Selvom spørgsmålet falder til den danske landsholdsspiller Aaron Mensing, har det sin berettigelse.

For den 24-årige venstre back har både tysk statsborgerskab, tysk familie og har spillet i Tyskland som ungdomsspiller.

Alligevel er han med Danmark til EM, efter han tilbage i april besluttede at repræsentere Danmark, hvor han er født og vokset op.

Selvfølgelig havde jeg det ikke specielt godt, og jeg fik ikke spist ret meget i de 48 timer

Aaron Mensing

Men valget mellem Danmark og Tyskland kom på en lettere kaotisk baggrund.

- Situationen var den, at jeg fik relativ kort betænkningstid. Jeg tror, jeg havde cirka 48 timer til at træffe beslutningen, siger Mensing.

Det skyldes, at da Nikolai Jacobsen tilbage i foråret inviterede Aaron Mensing til landsholdssamling med Danmark, var det tyske håndboldforbund ikke helt klar over, at Mensing havde delt statsborgerskab, hvorfor han også kunne vælge Tyskland.

48 vilde timer

Da det gik op for det tyske håndboldforbund, skyndte de sig at ringe til Mensing og invitere ham med til deres landsholdssamling, der lå i samme periode som den danske.

Det skabte et uventet dilemma for Mensing, der pludselig skulle træffe en stor og vigtig beslutning. Og det resulterede i et par ubehagelige døgn.

- Jeg havde det ikke særlig godt i de 48 timer, må jeg sige. Også fordi det er et stort valg, og man kan blive lidt nervøs for, hvad det er, man vælger fra. Så selvfølgelig havde jeg det ikke specielt godt, og jeg fik ikke spist ret meget i de 48 timer.

Aaron Mensing fortæller dog også, at han formentlig godt kunne have sagt, at han ikke ville vælge landshold med det samme, og at han i stedet kunne have fravalgt både den danske og tyske samling.

Men efter noget betænkningstid blev han klar over, at det skulle være Danmark, og da beslutningen var truffet, blev anspændtheden afløst af lettelse, og Mensing tog til samling med Danmark.

Drømmer om større rolle på landsholdet

Selvom beslutningen om at vælge landshold var svær for Mensing, er han glad for, at han er endt som dansk landsholdsspiller.

Også selvom der formentlig ventede en lidt større rolle for Tyskland end den, han har opnået for Danmark indtil videre.

- Selvfølgelig er der noget i, at vejen til det tyske landshold måske er lidt kortere og lettere, men nu er jeg også med her (til EM for Danmark, red.), og det er jeg sindssygt glad for.

Mandag fik Mensing så også spilletid for Danmark og dermed slutrundedebut. Her bød han ind med tre scoringer på fem forsøg i kampen mod Nordmakedonien.

Og allerede nu forsøger han at kigge på sin rolle i et lidt større perspektiv og håber samtidig på, at den udvikler sig i fremtiden.

- Jeg drømmer om, at jeg stille og roligt kan bide mig mere og mere fast. At få en rolle, hvor jeg får lidt mere spilletid over de kommende par år.