EM håndbold

Mikkel Hansen forklarer tankerne bag sin handling

Den danske højreback Niclas Kirkeløkke fik et godt råd af Mikkel Hansen, efter at han havde brændt de første tre skud på mål i sidste gruppekamp.

Mikkel Hansen var for en sjælden gangs skyld henvist til bænken fra start, da Danmark mandag aften vandt sidste gruppekamp over Nordmakedonien.

Danskerne var sikre på at vinde gruppen og få to point med over i mellemrunden. Derfor kunne Hansen tage plads på sidelinjen og lade de mere urutinerede kræfter få spilletid og mulighed for at vise sig frem.

Det betød dog ikke, at Mikkel Hansen forholdt sig i ro. Da kampens helt store historie, 27-årige Niclas Kirkeløkke, indledningsvist havde brændt tre afslutninger, kaldte Hansen sin holdkammerat ud til sidelinjen.

Kirkeløkke afslørede senere, at han fik et godt råd omkring sine afslutninger.

Med erfaring følger ansvar

Nu forklarer Mikkel Hansen også selv, at han selvfølgelig er klar over sit ansvar, når man som 34-årig har vundet alt med landsholdet og samtidig har spillet 235 landskampe med 1215 mål til følge.

- Jo ældre man bliver, desto mere kan man forhåbentlig bidrage med i forhold til nogle af de lidt nyere. Men generelt set har de ikke så meget brug for hjælp, de yngre kræfter. De spiller på et rigtig højt niveau, siger Mikkel Hansen til TV 2 SPORT og tilføjer konkret om Kirkeløkke:

- Jeg synes jo faktisk, at han gjorde mange ting rigtig godt, men det er klart, at nogle gange så mangler det sidste lige i forhold til at putte den i kassen. Og det beviste han vel nogenlunde senere i kampen, at han var i stand til.

Ingen panik trods dårlig start

Det må man sige, Kirkeløkke gjorde. Efter den lille snak med Mikkel Hansen så han sig ikke tilbage. Den danske højreback scorede ni mål på de næste ni forsøg og blev kåret til kampens bedste spiller.

Generelt gav landstræner Nikolaj Jacobsen chancen til flere spillere, der ikke normalt er at finde i den danske startopstilling. Og spørger man Mikkel Hansen, så kan de være ganske tilfredse med præstationerne.

- Selv med en start, hvor vi kom bagud 0-4, og det måske ikke nødvendigvis var så superdårligt til at starte med, selvom vi ikke lige fik scoret på chancerne, så kæmpede man sig bare stille og roligt ind i kampen. Der er ikke noget panik, og vi vinder over et nogenlunde makedonsk hold, siger Mikkel Hansen.

De nyder at være sammen, og de vil kæmpe for hinanden

Landstræner Nikolaj Jacobsen om sammenholdet i truppen

Samtidig hæfter han sig ved, at man i den danske trup glæder sig over at kunne give en pause til nogle af de spillere, der har spillet meget både på klub- og landshold, så alle kan være friske i den afgørende fase af EM.

Nikolaj Jacobsen oplever stærkt sammenhold

Samme holdning finder man hos landstræneren, der også noterede sig sammenholdet i truppen under kampen mod Nordmakedonien, hvor flere rutinerede kræfter markerede sig verbalt fra bænken med inputs.

- Vi har et rigtig godt sammenhold. Det er også det, jeg hører, når spillerne udtaler sig. De nyder at være sammen, og de vil kæmpe for hinanden. Det var kampen i går et specielt godt bevis på.

- Da nogle af de mere uprøvede kræfter skulle ind, var der opbakning fra de mere erfarne. Og det samme gælder også den anden vej rundt. Så hvad det angår, står vi rigtig godt lige nu, siger Nikolaj Jacobsen.

Sammen med spillerne ankom han tirsdag eftermiddag til Budapest, hvor Danmarks mellemrunde skal afvikles.

Her kan de så småt forberede sig på første kamp i mellemrunden, hvor Island venter torsdag. Du får overblikket over hele Danmarks program her.