EM håndbold

Slovensk landstræner fyret

Både Ukraine og Litauen skal have ny landstræner efter EM-exit i gruppespillet. Nu går Slovenien samme vej.

Ljubomir Vranjes’ tid som slovensk landstræner er forbi.

Det skriver håndboldforbundet i Slovenien i en pressemeddelelse. Vranjes fik besked af forbundets præsident over telefonen.

- De blev enige om, at det var nødvendigt med forandringer. Og at resultatet var en stor skuffelse. Det er uacceptabelt, når det hele bliver lagt sammen, skriver det slovenske håndboldforbund.

Allerede tidligere på dagen var rygterne begyndt at svirre. Her skrev DELO om en mulig fyring, efter slovenerne skuffede i Danmarks EM-gruppe og røg ud inden mellemrunden.

Ukraine og Litauen har allerede meldt deres trænerskifte ud, så Slovenien bliver den tredje EM-nation, der skal have ny træner.

Debuterede med et brag

Ljubomir Vranjes blev ansat som landstræner for Slovenien i december 2019. Tre uger senere debuterede han ved EM 2020, hvor slovenerne spillede sig helt frem til semifinalerne.

To år og en VM-niendeplads og en misset OL-deltagelse senere fejlede Slovenien derimod ved VM.

I den sidste gruppekamp tabte Slovenien højst overraskende 33-32 til Montenegro. Farvel Slovenien, farvel Vranjes.

- Jeg er virkelig skuffet, men det er nok ikke det rigtige tidspunkt at træffe beslutninger på lige nu. Jeg vil ikke snakke om fremtiden, sagde Vranjes ifølge Handballfast efter nederlaget.

Lander nyt topjob

Trods fyringen nåede Ljubomir Vranjes blot at gå arbejdsløs i få timer. Han skal nemlig være træner for den tyske klub Rhein-Neckar Löwen.

Det har klubben selv meldt ud på sin hjemmeside. Svenskeren starter allerede i sit nye job mandag.

Klubben ligger i øjeblikket nummer 13 i den stærke tyske liga efter en skuffende sæson.

Ligesom den danske liga er Bundesligaen på pause på grund af EM.