EM håndbold

Stjerne gør comeback fire år efter grim afsked

Den 36-årige målmand Mirko Alilovic er indkaldt til Kroatiens EM-trup efter coronasmitte i truppen.

Han har fået en højst uventet chance for at slette et grimt punktum og erstatte det med et smukt.

Mirko Alilovic indstillede sin landsholdskarriere efter EM-slutrunden hjemme i Kroatien i 2018, men nu har en presset landstræner bedt om hjælp fra den 36-årige Szeged-målmand.

- I var overraskede. Det var jeg også, siger Alilovic til TV 2 SPORT efter ankomsten til Ungarn.

Han blev tirsdag ringet op af landstræner Hrvoje Horvat, da det stod klart, at målmand Mate Šunjić var testet positiv for coronavirus.

- Jeg sagde, at jeg selvfølgelig ville tænke over det. Jeg bad om en time. Jeg synes, det er min pligt at hjælpe min nations landshold, for det har givet mig meget. Jeg har givet alt for trøjen, og nu er vi sammen igen, siger Alilovic.

Hærværk efter EM-skuffelse

Fra 2008 til 2016 var Alilovic med til at vinde syv mesterskabsmedaljer med Kroatien - tre af sølv og fire af bronze.

I 2018 var der lagt op til den helt store folkefest i Kroatien, hvor EM blev afholdt. Men et nederlag i den afgørende mellemrundekamp til Frankrig kostede pladsen i semifinalerne.

Alilovic slog fast, at mesterskabet blev hans sidste for landsholdet, men i stedet for en storslået hyldest kunne hans kæreste på Facebook berette om, at hooligans havde udøvet hærværk på parrets hjem.

- Det var, hvad det var, men det endte værre end mod Polen (kvartfinalen ved OL i 2016, red.) - et angreb på min bopæl uden grund. Det er bare en sport, men vi har glemt det, og jeg er forbundet til Kroatien med lutter gode tanker, siger han til gol.hr.

Mediet skriver, at Alilovic ikke forventes at være blandt de 16 spillere på holdkortet til første mellemrundekamp mod Montenegro.

Skulle det alligevel ske, er han mere end klar, selvom han faktisk blev testet positiv for coronavirus for bare ti dage siden.

- Jeg har haft et par træninger i Szeged, men jeg skal lige have følelsen på banen. Jeg har været i sporten i mere end 20 år, så det bliver nemt, siger Alilovic til TV 2 SPORT.

Kroatien tabte til Frankrig i det indledende gruppespil og har derfor ingen point med i mellemrunden.